"Evlat edinme de bir doğum şeklidir ve yüksek sesle konuşulmalıdır!"
“Yüzüme baktı.
Donuk bir ifadeyle ‘Sie können keine Kinder bekommen’ dedi.
Anlamadım.
Anlayanlar tercüme etti: ‘Bir daha çocuğun olmayacakmış!’
Doktor soğuk, dümdüz, pat diye, öylesine, sıradan; tercüme eden ise içi burkula burkula, sesi titreyerek söyledi.
O an her şey bitti sandım, oysa yeni başlıyormuş. Bilmiyordum.”
Benim annelik yolculuğum da böyle başladı. Bu kitabı, bedenimde filizlenmeyen ama dallarımda çiçek açan kızıma doğru olan yolculuğum sırasında, umudun bittiği yerde; “Korkma” demek için kendime, “Bin kere dünyaya gelsem, yine senin annen olmak isterdim” demek için kızıma ve “Yalnız değilsin, her şey çok güzel olacak” demek için sana yazdım.
Yan Pasaj Yayınevi’nden çıkan "Başka Bir Doğum Hikâyesi" isimli kitabın yazarı Duygu Çağlar Gizli, kendisi de evlat edinen bir anne olarak 2014 yılında oluşturduğu “Elif Ada'nın Annesi @elifadaninannesi” isimli, bugün binlerce takipçiye ulaşan Facebook hesabında kendi deneyimleriyle birlikte biyolojik yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin hikâyelerini de içeren, çocuk sahibi olmak isteyen birçok aileyi yüreklendirecek yazılar paylaşmaktadır. Bu konuyu ele alıp yüksek sesle konuşabilen, paylaşımlarda bulunan ilk annelerden biridir.
Bireysel ve sosyal sorumluluk olarak gördüğü evlat edinme konusunda yazmanın dışında, ülkenin birçok yerinde verdiği konferanslar, gazete ve televizyon röportajlarıyla daha çok kişiye ulaşıp bu konunun önemini ve hassasiyetini anlatmaya, çocuk sahibi olma yönünde onları cesaretlendirmeye çalışmaktadır.
Bu kitap aracılığıyla amacımız, daha çok kişiye ulaşıp günümüzde maalesef hâlâ tabu olan evlat edinmenin toplumda yüksek sesle konuşulmasını sağlamak ve bu durumu normalleştirerek gerek evlat edinen ailelerin gerekse evlat edinilen çocukların utanılacak/acınacak bir durumda olmadıklarını topluma anlatmaktır. Ve “Evlat edinme de bir doğum şeklidir ve yüksek sesle konuşulmalıdır!” demektir.
HADİ ŞİMDİ HEP BİRLİKTE BİR YAŞAMA DOKUNALIM!
Duygu Çağlar Gizli yirmi yıldır okul öncesi öğretmeni, sekiz yıldır Elif Ada’nın annesi. “Evlat edinme de bir doğum şeklidir ve yüksek sesle konuşulmalıdır!” diyerek 2014 yılında açtığı “Elif Ada’nın Annesi” isimli, bugün binlerce takipçiye ulaşan Facebook hesabında, evlat edinme süreciyle ilgili kendi deneyimlerini ve diğer ailelerin hikâyelerini paylaşarak kalben çocuk sahibi olmak isteyenleri yüreklendiriyor.
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!
- Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
- Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
- ‘Çocuklar için kurduğumuz kitap kulübünde her hafta farklı yazarları ağırlıyoruz’
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!