Frig Tanıtım Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanıtım Odası, dünyanın en prestijli fikir ve projelerinin değerlendirildiği 'Muse Awards' tarafından iki ödüle birden layık görüldü. Tanıtım Odası, dünyanın en prestijli oluşturuculuk ödülleri arasında yer alan Muse Yenilikçi Awards 2022’de, “En İyi Sürükleyici Deneyim” alanında platin, “Deneyimsel ve Sürükleyici” proje alanında da gümüş ödülün sahibi oldu.
KÜTAHYA (İHA)
Kütahya Valiliği Frig Tanıtım Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanıtım Odası, dünyanın en prestijli fikir ve projelerinin değerlendirildiği 'Muse Awards' tarafından iki ödüle birden layık görüldü.
Kütahya Valiliği Frig Tanıtım Çevre ve Medeniyet Merkezi Tanıtım Odası, dünyanın en prestijli oluşturuculuk ödülleri arasında yer alan Muse Yenilikçi Awards 2022’de, “En İyi Sürükleyici Deneyim” alanında platin, “Deneyimsel ve Sürükleyici” proje alanında da gümüş ödülün sahibi oldu.
Immersive Room projesinin dünya çapında ödüllendirilmesinin Kütahya için gurur verici olduğunu belirten Kütahya Valisi Ali Çelik, “İlimizin tanıtımı için teknolojik ve içerik anlamında doyurucu bir alan. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan tanıtım odamızla Kütahya'nın bilinirliğini ve tanıtımını artırma açısından farkındalık oluşturacağımıza inandık. Aldığımız ödüller bu anlamda doğru yolda olduğumuza dair inancımızı pekiştirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
IMMERSIVE ROOM, BİR İLK!
16 kişilik bir ekibin çalıştığı; üç duvar ve zemini ışıkla boyayarak gerçekleştirilen proje, yapay zekayla dünyada 12 bin pixel boyutunda üretilen ilk, en yüksek çözünürlüklü proje olma özelliğini taşıdığını kaydetti.
Ziyaretçilerin Kütahya’nın tarihi kültürel mirasları arasında geçişleri yapay zeka teknolojisiyle deneyimleyebilecekleri tanıtım odasında 12 dakika uzunluğunda, 3D Mapping gösterimiyle Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri anlatılıyor. 3D mapping; video haritalama, film ve animasyonların doğal dokuya uygun olarak oturtularak yayımlanması anlamına geliyor.
FRİG VADİLERİ NEREDE?
Günümüzde Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar il sınırları içerisinde kalan bölgeye yayılmış olan ve Frigya medeniyetinden izler taşıyan tarihi kalıntıları ve antik eserleri bünyesinde barındıran bölgeye Frig Vadileri deniliyor.
Zamanınız varsa Eskişehir, Kütahya illerini de kaplayan Frig Vadisi kalıntılarını 4-5 günlük bir gezi planı yaparak gezebilirsiniz. Ayrıca bölgeyi işaretli yürüyüş rotalarına göz gezdirerek de gezmek mümkün. Örneğin, sadece Afyon bölgesinde bile 140 kilometrelik bir rota mevcut.
Frig Vadileri denilince akla bir günde gezebileceğiniz bir alan değil, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında kalan, 3000 yıl önce Friglilere ev sahipliği yapmış, kocaman bir alana yayılmış ve sadece bu bölgede yaşamış büyük bir medeniyet geliyor.
Dünyada başka eşine rastlanmayacak kaya anıtlarını yapan Frigliler döneminden kalan, sonrasında Bizans ve Roma dönemlerinde bu topraklarda yaşamış olan insanlar tarafından kayaların oyulması ile günümüze kadar ulaşan kalıntıları ve kaya mezarlarını bu bölgede görmek mümkün. Adeta Kapadokya’yı andıran yapılarla sizi karşılayan Frig Vadisi önce Türkiye'yi keşfetmek isteyen gezginlere kucak açıyor.
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!
- Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
- Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
- ‘Çocuklar için kurduğumuz kitap kulübünde her hafta farklı yazarları ağırlıyoruz’
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!