Türk kahvesi, çaydan sonra ülkemizde en çok tüketilen içeceklerin başında geliyor. Bu videoda Türk kahvesi demleme yarışmalarında ülkemizi temsil ederek birçok dereceye imza atan Koray Erdoğdu ile bir araya geldik.
17 Mayıs 2021 , Pazartesi 11:11
Türk kahvesi, kültürümüzde geniş bir yer tutuyor. Anadolu’dan Avrupa’ya Saray erkanının çok sevdiği kahve İstanbul’un sokaklarına, oradan da önce Venedik’e, sonra tüm Avrupa’ya yayıldı. Anadolu’da 600 yıllık kahve geleneğinde özel fincanlar, cezveler üretildi.
Haberin Devamı
Türk kahvesi, dünyada espressodan sonra en çok tüketilen kahve türü. Kültürümüzde kahve sabah ve öğle öğünleri arasında içilir. Günün ilk öğünü olan ‘kahvaltı’, kahveden önce yenen yemek anlamına gelir. Telvesiyle servis edilen tek kahve olan Türk kahvesi, kahve falı geleneğini de doğurdu.
Peki, bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları videomuzda.
BUNLARI DA OKUYUN
- Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
- Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
- ‘Çocuklar için kurduğumuz kitap kulübünde her hafta farklı yazarları ağırlıyoruz’
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!
- Mağaradaki 86 bin yıllık yaşam Milliyet Arkeoloji'de