Hit Like a Girl Türkiye topluluğu günden güne büyüyor. Profesyonel, amatör farketmeksizin 7’den 70’e davul tutkunu tüm kadınları bir araya getiren 'dayanışma topluluğu' olarak da anlam kazanan Hit Like a Girl Türkiye, tüm kalıpları yok ediyor. Uluslararası kadın davulcular yarışması olan ülkemizde ‘Birlikte daha güzel, daha güçlüyüz!’ mottosuyla adım adım ilerleyen Hit Like a Girl Türkiye'ye ünlü rockçı Özlem Tekin'den destek geldi.
Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Uluslarlarası Hit Like a Girl yarışmasına 2011 yılından beri 50'den fazla ülke katıldı. Türkiye ise ilk olarak 2021 yılında katılım sağladı. HLAG Türkiye temsilcisi Leyan Senay yarışma öncesinde ‘Ülkemizdeki kadın davulculara karşı toplumsal yargıyı kırmaya çalışıyoruz’ açıklamasında bulundu.
Hit Like a Girl Türkiye her yaş grubundan katılan kadın davulcularla belgesel çekti. 11 yaşındaki Nil Savaş'tan, 59 yaşında olan Özgül Özenç'in yer aldığı belgeselde, topluluğun ne kadar geniş çaplı olduğunu gözler önüne serdi. Müzik severlerin ilgi odağı olan videoda, HLAG Türkiye temsilcisi Leyan Senay(28) ve Şeyma Yılmaz(24), Özgül Özenç(59), Nil Savaş(11) yer aldı.
ÖZLEM TEKİN'DEN DESTEK
Hit Like a Girl Türkiye temsilcisi Leyan Senay anlattı:
"Özlem Tekin her zaman gerek müziği gerek duruşuyla kendime örnek aldığım bir sanatçı oldu, bendeki yeri apayrı. Dağları deldim şarkısı Türk rock müziğinde kadınlara ilham ve güç veren kült bir parça, bu projeyi tasarlarken hep bu şarkı etrafında her şeyi düşündük, tasarladık. Bizi, mücadeleci ruhumuzu ve içimizdeki gücü daha iyi ifade edebilen başka bir şarkı olamazdı. (Tabii bu kadar güzel ve anlamlı bir buluşma olabileceğini ben de hayal edemedim hiç!) Ve daha sonrasında yapımcımız Özlem Tekin’le menejeri aracılığıyla görüştü, projemizden ve Hit Like a Girl’ün oluşum amacından bahsettik ve kendisi bu güzel şarkısını kullanmamız için bize ve topluluğumuza destek verdi. Hayal bile edemediğim şeyler gerçek oldu!"
Belgeselde yer alan kadın davulcular ise duygularını şöyle ifade etti:
"HEPİMİZİN ORTAK VERDİĞİ HAYAT MÜCADELESİ"
Leyan Senay: Davul çalarken kendimi hiç olmadığım kadar özgür hissediyorum. Hit Like a Girl aslında yaklaşık 13 yıllık serüveni olan uluslarası yarışma ve kadınların dayanışma topluluğu halinde. İlk başta evet sadece bir yarışmaydı bu, çok kısa süre sonra herkesin hayat hikayelerini dinlemeye başladıkça sayımız 50'den 150'ye, 250'ye çıkmaya başladıkça ben dedimki hayır bu sadece bir yarışma değil. Bu aslında hepimizin ortak verdiği hayat mücadelesi. Bunu yapmak için de Hit Like A Girl kadınları olarak biz bir araya gelmeyi çok seviyoruz.
Özgül Özenç(59): O anda başka hiçbir yerde değilsiniz, sadece oradasınız, müthiş bir şey. Ben kadınların bu kadar bateriyle ilgili olduklarını düşünmüyordum. Hit Like A Girl benim görüş açımı bu konuda çok değiştirdi.
Şeyma Yılmaz(24): Çok istiyodum çalmayı ama tepki alacağımdan korktuğum için başlamadım. Kalıp var maalesef ve herkes o kalıba göre yaşamalı onların kafasına göre. Yani ben de aslında bunu biraz yıkmak istedim. Kendimizi ifade edebilmemiz için ve insanlara gösterebilmemiz için kendimizi bence çok güzel bir topluluk.
Nil Savaş(11): İnsanlar kız bir baterist görünce biraz şaşırdılar, ben onları garipsiyorum çünkü her cinsiyet bateri çalabilir. Bunun bir ayrımcılığı olmaması lazım. Topluca bir kadın grubu olduğumuz için kendimi rahat hissediyorum.
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 47. sayısı bu pazar bayilerde!
- Kitap tutkunları kaçırmasın!
- Altın Baklava Film Akademisi IX. Uluslararası Öğrenci Film Festivali'ne rekor katılım... Ödüller sahiplerini buldu
- 2024 Notre-Dame de Sion Liseliler Edebiyat Ödülü’nü Laetitia Colombani kazandı
- “Yıldız Anneler” kitabı raflarda yerini aldı