Ä°stanbul'da Konya Günleri, Ä°stanbul Atatürk Havalimanı Fuar Alanı'nda baÅŸladı. Dört gün sürecek etkinlikte Konya'nın meÅŸhur lezzetlerinin yanı sıra, ilçe belediyeleri de stant açarak ilçelerini tanıttı.Â
DHA
Konya Belediyesi tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı Fuar Alanı'nda düzenlenen 'Konya Günleri'nde etli ekmek, mevlana şekeri, yağlı somun ve daha fazlası Konya'nın meşhur lezzetleri 4 gün boyunca İstanbulluların beğenisine sunulacak. Konya ilçe belediyeleri de stant açtı. Akşehir Belediyesi standı önündeki Nasreddin Hoca kıyafetli kişi ilgi gördü.
"Ä°STANBUL'DA DA MESLEĞİMÄ°ZÄ° TANITMAYA ÇALIÅžACAÄžIZ"Â
AhÅŸap kaşık ustası Mustafa Sami Onay, "Ölmeye yüz tutmuÅŸ mesleklerden bir tanesi olan ahÅŸap kaşık imalatı yapıyorum. Bu mesleÄŸi 4. nesil olarak yapıyorum. Sülalemize kaşıkçılar sülalesi deniyor. 42 senedir bu mesleÄŸi yapıyorum. Konya'da mesleÄŸimi icra ediyorum, bugün Ä°stanbul'dayız, 4 gün boyunca buradayız. Konya'da orman olmasa da Konya Kaşıkçılığı dünyada çok meÅŸhurdur. Ä°stanbul'da da mesleÄŸimizi tanıtmaya çalışacağız" dedi.Â
"KONYAMIZ BU EKMEĞİ ÇOK BEÄžENÄ°R, Ä°STANBULLULARIN DA BEÄžENECEĞİNÄ° DÜŞÜNÃœYORUZ"Â
Etkinliğe gelen Mine Rençber, "İlk fırsatta Konya'ya gideceğim. Lezzetleri harika, muhteşem bir lezzet var. Çok güzel bir organizasyon yapılmış her şey çok sistemli rahat dolaşılabilen bir ortam" diye konuştu. Tandır ekmek ve börek ustası Emine Keleş, "Konya'dan geldik. İstanbullulara 4 gün Konya'mızın tandır ekmeğini özleyenlere tattırmaya geldik. Konya'mız bu ekmeği çok beğenir inşallah. İstanbulluların da beğeneceğini düşünüyoruz. Her şeyimizi kamyon ve TIR'larla buraya getirdik" diye konuştu.
- Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
- Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
- ‘Çocuklar için kurduÄŸumuz kitap kulübünde her hafta farklı yazarları ağırlıyoruz’
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!
- Mağaradaki 86 bin yıllık yaşam Milliyet Arkeoloji'de