Dünya Londra'daki yangında korkunç bilanço! 100'den fazla kişi ölmüş olabilir

Londra'daki yangında korkunç bilanço! 100'den fazla kişi ölmüş olabilir

Paylaş
Londra'daki yangında korkunç bilanço! 100'den fazla kişi ölmüş olabilir

İngiltere'nin başkenti Londra’nın Kuzey Kensington semtindeki 'Grenfell Tower' isimli 24 katlı gökdelende dün çıkan yangında ölü sayısı resmi rakamlara 17'ye yükselmişti; ancak aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu yüzlerce kişinin ölmüş olmasından korkuluyor

İngiltere'nin başkenti Londra'daki yangın felaketinde bilanço ağırlaşıyor... Dışındaki yalıtım malzemesinin kibrit gibi tutuşmasıyla 15 dakikada tamamı alev alan ve saatler içinde adeta küle dönen binada yapılan incelemelerde, binada hayatta kalan kimse bulunmadığı belirtiliyor. Ölü sayısı 17'ye yükselirken yüzlerce kişinin ölmüş olma ihtimalinden korkuluyor.

Pek çok kişi hakkında haber alamadığı yakınlarından bilgi almak için uğraşıyor.


'HAYATTA KALAN KİMSE OLDUĞUNU SANMIYORUZ'


Londra itfaiyesinin başındaki Dany Cotton, ITV'ye verdiği demeçte "İtfaiyeciler dün gece Greenfell Tower'ın en üst katına kadar çıktı ancak güvenlik nedeniyle duvarların arası tamamen kontrol edilemedi. Binada hayatta kalan kimsenin olduğunu sanmıyoruz" dedi.



Londra'daki facianın esas nedeni belli oldu

BASINA GÖRE ENKAZDA SAYISIZ CESET VAR


İngiliz basınına göre, binada sayısız ceset var ve ölü sayısının yüzlerce olmasından korkuluyor. Onlarca çocuk ve yaşlıdan haber alınamıyor. gazetelere yansıyan haberler arama kurtarma ekiplerine dayandırıldı.



Gerçekleşmeyi bekleyen felaket' The Daily Telegraph, alevlerden kurtulmak isteyen bina sakinlerinden bazılarının çarşaflardan yaptıkları iplerle aşağıya inmeye çalıştığını aktardı. Gazeteye göre, bazı kişiler ise çöp torbaları ve nevresimlerden yapmaya çalıştıkları paraşütlerle binadan atladı.

'EVİNİZİ TERK ETMEYİN' UYARISINI DİNLEMEYENLER HAYATTA KALDI


Telegraph, ayrıca, kurtulmayı başaranların binadaki 'binada yangın çıkarsa evlerinizi terk etmeyin' uyarısını dinlemedikleri için hayatta kaldıklarını yazdı.

Haberin Devamı