Yaşam70. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı sahibini buldu

70. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı sahibini buldu

Paylaş
70. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı sahibini buldu

Bu yılki 70. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı ödülünün sahibi Barlas Özarıkça, edebiyat ve kültür-sanat dünyasından konukların katıldığı törende ödülünü aldı.

Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen ve usta yazar Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 70.’si, Hay (Metinlerarası Kitap) adlı kitabıyla Barlas Özarıkça’ya verildi.

Haberin Devamı

Özarıkça’ya ödülünü, edebiyat, kültür-sanat dünyasından birçok konuğun katıldığı törende Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan takdim etti. Doğan Hızlan konuşmasında, okuyucuların, yazarlar ve yazın türleri konusunda çeşitlilikten yana olması gerektiğini; bir kitabı farklı yaşlarda okumanın, yapılacak değerlendirmeyi de değiştireceğini söyledi.

“Bu durum bize klasiklerin önemini gösteriyor,” diyen Hızlan, değişen zaman içerisinde kendisi gibi beklentileri de değişecek olan okurlara, eleştirmenlerin yol gösterdiğini belirtti.

Ayrıca Doğan Hızlan “Yıllardır tanıdığım Barlas Özarıkça’nın 70. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı almasında benim de katkım olduğu için çok mutluyum,” dedi.

Ödüle layık görülen Barlas Özarıkça ise konuşmasında, kendisine edebiyat sevgisini aşılayan yazarın Sait Faik olduğunu ve bu ödül vesilesiyle kendi isminin onunkiyle bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Haberin Devamı