MagazinAileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

Paylaş
Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

Özlem Ada Şahin, oyunculuk mezunu. Bir dönem modellik yaptı ama Berkay ile evlenip bir anda tüm kariyer planlarını arkada bıraktı. “Benim için aile olmak her şeyden önemli” diyor. Sosyal medyada büyük markalarla çalışıyor ama dışarıdaki hayatı sevmediğini her fırsatta belirtiyor. Diyor ki: Berkay’ın kıyafetlerini benden başkası yıkayamaz, dolabını düzeltemez. Hemen anlar. Baktığın pencere önemli. Benim penceremde bu aşk.

Nasılsınız? Nasıl bir yaz geçirdiniz?

Haberin Devamı

Teşekkür ederim, iyiyim. Yazın fazlasıyla yoğun geçti. Yazlığımızdaydık. Tatil, çocuklar derken pek bir şey anlamadık. Hızlı bir akışta yaşadık bu yazı.

Çok güzelsiniz. Çocuklarınız da biraz büyüdü artık. Çalışmak, daha göz önüne çıkma kafası hâlâ gelmedi mi?

Çok teşekkür ederim. Eşimden dolayı fazla göz önünde olduğum için biraz kendimi geri planda tutmayı seviyorum. Gerekmedikçe evden çıkmayı da pek sevmiyorum. Dışarıdaki hayatı değil ev hayatını seviyorum ben.

Oyunculuk eğitiminiz var, modellik geçmişiniz var. Kendinizi geri planda tutmanızı ilginç buluyorum. Siz hiç sorgulamıyor musunuz?

Üniversite döneminde üç yıl modellik yaptım. Başta Yıldırım Mayruk olmak üzere duayen isimlerin defilelerine çıktım. Geriye dönüp baktığımda şanslı hissediyorum. Oyunculuğa gelirsek, potansiyelimi görmek istedim ama bana uygun olmadığını anladım. Berkay’la evlenip çocuk sahibi olduktan sonra tüm vaktimi onlarla geçirmek istedim. Asıl kalpten istediğim de buymuş benim. Aile bağlarıma çok düşkünüm ve bunu sarsacak herhangi bir şeyin içinde olmak istemiyorum.

Haberin Devamı

Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

OYUNCULUĞU HİÇ İSTEMEDİM

Sizin için aile her şeyden önce mi geliyor?

Kesinlikle öyle. Ayrıca sosyal medyamda çocuklarla yaptığımız şeyleri, yaptığım yemekleri paylaşırken baktım ki aslında kendime farkında olmadan bir iş alanı da yaratmışım. İki üç yıldır sosyal medya üzerinden yaptıklarım hiç beklemediğim bir noktaya ulaştı. Influencer olarak çok iyi markalarla çalışıyorum ve bundan da çok keyif alıyorum. Hem işimi yapıyorum hem çocuklarımdan uzaklaşmamış oluyorum.

Oyunculuğa başlamak isteseniz eşinizin yaklaşımı ne olur?

Bunu hiç düşünmediğim için konu böyle bir noktaya gelmez sanırım. Ama farz edelim ki düşündüm, Berkay beni o iş doğru bir işse sonuna kadar destekler. Fikirlerime önem verir.

Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

YERİNE GÖRE ÇOK EĞLENCELİ YERİNE GÖRE KURALCI BİR ANNEYİM

İleride yılların muhasebesini yaparken ‘Keşke der miyim acaba?’ diye düşünmüyor musunuz hiç?

‘Keşke’ dediğim tek şey var o da yurt dışında eğitim görmemiş olmak. Hâlâ biraz üzer beni. Anneme sorarım bazen, ‘Neden beni dönemlik bile olsa üniversitedeyken yurt dışına göndermediniz?’ diye.

Haberin Devamı

Nasıl bir annesiniz?

Çocuklarıma çok düşkünüm. Bazen abarttığımın farkındayım ama yapım böyle. Yerine göre eğlenceli, yerine göre kuralcı bir anneyim. Çocuklar kural ve düzen sever. Vicdanlı, ahlaklı ve özgüvenli iki kız çocuğu yetiştirmeye çalışıyorum.

Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

İLİŞKİMİZİN SIRRI BİRBİRİMİZİ İYİ TANIMAK

Eşiniz Berkay ile 10. yıla doğru gidiyorsunuz. Sizce istikrarlı ilişkinin sırrı ne?

Berkay’la ilişkimizin sırrı birbirimizi iyi tanımak. Sınırlarımızı biliyoruz ve o alanı ihlal etmiyoruz. Her zaman onun önceliği benim, benimki de o. Bir sorunumuz varsa hasıraltı etmiyoruz. Konuşuyoruz. Birbirimizi bunaltmıyoruz. Bir bütün gibiyiz hep. Sohbetimizin burasına kocaman bir nazar boncuğu koyar mısın lütfen!

KENDİ HALİMDE BİRAZ ASOSYAL BİR TİPİM

Berkay evde nasıl biri? Karakter olarak sizi zorladığı yanları yok mu hiç?

Zor yanları vardı ilişkimizin en başlarında ama o zamanlar onu iyi tanımıyordum. Yine vardır ama belki bana zor gelmiyordur artık. Bakma, ben de zor bir karakterim. Kimse benim bir konuda fikrimi değiştiremez mesela. O daha dışa dönük ve sosyal, ben daha sakin bir yapıdayım. Kendi halimde biraz asosyal bir tipim. Birbirimizi dengeliyoruz. Onun belli kuralları var. O kuralları ihlal edilmedikçe sıkıntı yok.

Haberin Devamı

Ne gibi kuralları var mesela?

Mesela akşam yemek saatinde mutlaka beraber yemek yenmesine önem verir. Ben sağlıklı beslenirim, akşam yemekten kaçınırım ama o üzülmesin diye mutlaka sofraya otururum. Çok titizdir. Kıyafetlerini benden başkası yıkayamaz, dolabını başkası yerleştiremez. Başkası yaptıysa hemen anlar. Bunlara hangi pencereden baktığın önemli. Benim penceremde bunlar aşk.

Aileme çok düşkünüm bunu sarsacak bir şeyin içinde yer almam

BİZİM SEVGİLİLİK DÖNEMİMİZ BİTMEZ

İki çocuktan sonra eşler birbirine aynı özeni gösteriyor mu peki?

Hem çok iyi arkadaş hem de sevgiliyiz. Sevgililik dönemimiz bitmez bizim. Berkay özel gün beklemeden her zaman sürpriz yapar, hediyeler alır. Her günümüzü özelleştirir, güzelleştirir. Senede iki üç kez çocuksuz baş başa tatile çıkarız. Mesela sırf ben seviyorum diye sabahları birlikte yürüyüşe gideriz. Kendisi hoşlanmasa da benim için kahve alır, birlikte içeriz. Sonra ofise gider. İyi ki eşim, hayat arkadaşım, yoldaşım Berkay.

Haberin Devamı

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Annem babam ayrı. Kendi alime bakınca, ben böyle güzel bir ailede büyümedim. Maalesef her çocuk şanslı olmuyor. Annem benim hem annem hem de babam oldu. Kendisi öğretmen. Bana çok düşkündü hep. Bugün kendi çocuklarıma ne yapıyorsam, annemin bana öğrettiği değerlerle yapıyorum.

Artık erkekler de estetik modasına epey uyum sağladı. Eşiniz yüzünü gerdirmek istese nasıl bakarsınız?

Estetiğe karşı değilim ama dozu önemli. Büyük hareketlerden kaçınırım her zaman, eşimin de yapmasını istemem açıkçası. Yapay, mimiksiz bir surat ve boş bakan gözler görmek istemem karşımda. (Gülüyor) Allah’tan Berkay da hiç sevmiyor.

ASLINDA ZOR BİR KARAKTERİM

Dışarıdan çok nahif görünüyorsunuz ama dominant yanlarınız da var mıdır?

Zor bir karakterim aslında. Törpülediğim çok yanım oldu. Ani çıkışlarım vardır. Çabuk sinirlenirim. ‘Yapma’ dediğim bir şey yapılırsa hoşlanmam. Az ve öz insan severim. İnce düşünürüm. Çocuksu yapım var. Bu yüzden de kolay incinebilirim. Beni üzen insanı hayatımdan direkt çıkarırım ve bir daha sokmam.

Başınıza gelen en iyi şey ne sizce?

Berkay’la evlenip çocuk yapmam.

GEREKLİ GEREKSİZ ÇOK KONUŞAN ERKEKTEN HOŞLANMAM...

Kendinizle evli olsanız, kendinizden ayrılma sebebiniz ne olurdu?

İnatçı olmam. Çok planlı yaşamam. Temizlik ve düzen takıntım da yorucu olabilir.

Size alınabilecek en güzel hediye ne olurdu?

Yıllandıkça hatırası artacak bir sanat eseri. Değer biçilemez bir hediye bence. Berkay da ben de tabloları çok severiz.

Parayı en kolay neye harcarsınız?

Kıyafete ve çantaya harcarım.

Ne zaman cimriliğiniz tutar?

Sezonluk moda olan şeyleri pek almam. Bir kere giyilip unutulacak şeyler almaktan kaçınırım.

Sizce bir erkekte asla olmaması gereken üç özellik ne?

Gerekli gereksiz çok konuşması. Egolu olması ve empatiden yoksun olması.