MagazinAynalı Tahir ve Bez Bebek'in yönetmeniydi! Erhan Baytimur vefat etti

Aynalı Tahir ve Bez Bebek'in yönetmeniydi! Erhan Baytimur vefat etti

Paylaş
Aynalı Tahir ve Bez Bebek'in yönetmeniydi! Erhan Baytimur vefat etti

Aynalı Tahir ve Bez Bebek gibi birçok başarılı dizinin yönetmenliğini yapan Erhan Baytimur hayatını kaybetti. Baytimur'un ölümü sanat camiasını yasa boğdu.

90'lı yılların popüler işlerine imza atan Aynalı Tahir, Aşkına Eşkıya, İpsiz Recep, Bez Bebek, Deli Divane ve Bordo Bereliler gibi birbirinden başarılı projelerin yönetmeni Erhan Baytimur'dan acı haber geldi.

Haberin Devamı

"İYİLER ERKEN GİDİYOR HEP"

Siyah Kalp dizisinin yönetmeni Murat Saraçoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda acı haberi duyurarak “Sevgili Erhan Baytimur’u maalesef kaybettik. Yapımcı ve yönetmen olarak Aynalı Tahir gibi 90’lı yılların popüler işlerine imza atmıştı. Patronum ve yaşıtımdı. Allah rahmet eylesin. İyiler erken gidiyor hep…” ifadelerini kullandı.

Aynalı Tahir ve Bez Bebekin yönetmeniydi Erhan Baytimur vefat etti

ERHAN BAYTİMUR KİMDİR?

1970 yılında Malatya’da dünyaya gelen Erhan Baytimur, Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. 1998-2001 yılları arasında 158 bölüm süren “Aynalı Tahir” dizisini yöneten Baytimur, Kadir İnanır’ın başrolünde yer aldığı “İpsiz Recep”, “Aşkına Eşkıya”, “El Gibi” ve “Deli Divane” gibi yapımlara da imza attı.

Haberin Devamı

Aynalı Tahir ve Bez Bebekin yönetmeniydi Erhan Baytimur vefat etti

Sinema alanında ise 2017’de “Bordo Bereliler Suriye”, 2018’de “Bordo Bereliler 2: Afrin” ve 2019’da “Çat Kapı Aşk” filmlerinin yönetmenliğini üstlendi.