MagazinCannes da merdiven krizi

Cannes da merdiven krizi

Paylaş
Cannes da merdiven krizi

Cannes Film Festivali’nde ünlü konukların merdivende poz vermesine müdahale eden güvenlik görevlisi, ırkçılıkla suçlandı. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Ancak işin aslı başkaydı.

Cannes Film Festivali’nde üç konuğa müdahale görüntüleri yayılan Fransız kadın güvenlik görevlisi, tepkilerin odağına yerleşti. Görevli önce şarkıcı Kelly Rowland’le münakaşasıyla gündeme geldi. Rowland, görevliye işaret parmağını sallayarak uzak durmasını söyledi. Ortam gerildi. Rowland daha sonra görevlinin ırkçı bir tutum sergilediğini iddia etti. “O halıdaki bana benzemeyen pek çok diğer kadının hiçbiri itilip kakılmadı” dedi. Organizatörler yanıt vermedi. Bu olaydan sonra görevli çalışmaya devam etti. Benzer sahneler Dominikli aktris Massiel Tavernas ve K-pop yıldızı YoonA ile de yaşandı.

Haberin Devamı

ELÇİLERE ÖZEL

Taveras’ın kuyruğuna İsa resmi baskılı elbisesiyle merdivenler boyunca poz verme isteği engellendi. Bu sahneler siyah ve Asya kökenli konuklarla yaşandığı için güvenlik görevlisi ırkçılık ve ayrımcılıkla suçlandı. Milyonlarca kişi görevden alınmasını ve dava açılmasını istedi. Zira Cannes’da organizasyonun ayrımcılık yapması yaptırıma tabii. Ancak ülkedeki üst düzey güvenlikçiler, meslektaşlarını savundu. Yanlış bir şey yapmadığını söylediler. Nitekim Cannes’daki merdivenlerde yalnızca sponsor markaların elçileri ve film ekiplerinin poz vermesine izin veriliyor. Standart konuklar sadece kırmızı halı geçişi yapıyor.