Cumartesi PostasıGizem Karaca evlenince İzmir'e yerleşecek

Gizem Karaca evlenince İzmir'e yerleşecek

Paylaş
Gizem Karaca evlenince İzmir'e yerleşecek

Gizem Karaca, evlilik kararıyla birlikte hayatında nelerin değişeceğini Armağan Çağlayan’a anlattı: Eylül’de evleniyorum! izmir’e taşınacağız. Evlenince çalışmamak gibi bir seçeneğim yok. Çalışmazsam bunalıma girerim

RÖPORTAJ: ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

FOTOĞRAF: GÖKHAN ÇIRAK

Yeni filmi I Love You 2’nin vizyonu öncesi Gizem Karaca ile buluştuk. Çekimleri devam eden, yeni başlayacak dizisinin heyecanı da vardı üzerinde. Sektöre girişini, ilk günlerini anlattı. Bir de evlilik, çocuk ve İzmir’e yerleşme planlarını…

BİZİM DİZİLER HEP AĞLAMAKLI, HEP ZENGİN KIZ FAKİR OĞLAN...

ÇALIŞMAYI, KARGAŞANIN İÇİNDE OLMAYI SEVİYORUM.

YÜRÜMEYİ BİLMEYEN, AŞIRI KİLOLU BİRİYDİM.

YARDIMCI YÖNETMENDEN SU RİCA ETTİM, TERS TERS BAKTI.

EVLİLİK ŞİRİN VE GÜZEL BİR ŞEY.


■ Yeni diziniz Kore uyarlaması bir dram...

Dram, entrika, intikam... Karışık bir hikâyesi var.

■ Merve Boluğur zor biri mi?

Dışarıdan zor gibi görünüyor ama asla öyle değil. Kötü ve zor bir karakter oynuyor. İlk başta benim de korkularım vardı ama şimdi setteki en iyi arkadaşım. Çok şey paylaşıyoruz. Gülüyoruz. Şakayı anlıyor ve kaldırabiliyor. Gördüğüm kadarıyla kimseye kaprisi olmadı.

■ Bu sektörde genelde iki güzel kadın anlaşamaz.

Biz çok iyiyiz. Ben kolay kolay ters biri olmam. Oynadığımız karakterler apayrı. Dizide aynı konumdayız. Kavga edecek bir şeyimiz yok.


Gizem Karaca evlenince İzmire yerleşecek


■ Dizi seyrediyor musun?

Türk dizisi pek izlemiyorum. Annemle ‘Anne’ dizisini izliyoruz. Oradaki bıcırığa hastayım. Gonca’nın oyunculuğunu çok beğeniyorum. Eski rol arkadaşım Berkay Ateş de orada oynuyor. Genelde yabancı dizi izliyorum.

■ İçinde bulunduğun sektörde neler yapıldığını da bilmek zorundasın.

Her dizinin ilk bölümünü mutlaka izliyorum ama takip edemiyorum.

SÜREKLİ BİR ŞEYLERİ BEĞENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

■ Takip edecek kadar sarmıyor mu?

Fantastik konuları seviyorum ama Türkiye ekranında fantastik bir şey yok. Game of Thrones, Vikings, Orphan Black gibi dizileri takip ediyorum. Onların ne yaptığını görmeye çalışıyorum. Bizim diziler hep ağlamaklı, hep zengin kız fakir oğlan...

■ Sizin dizi de öyle mi?

Değil. O yüzden dikkatimizi çekti. Kadınların ön planda olduğu bir senaryosu var.

■ Herkes inandığı senaryoyu oynuyor. Tutmayınca işten atılmış hissediyor musun?

Şartlarımız çok sert ve net. Aslında her bölümden sonra karne alıyoruz. Notlara göre projeyi güçlendiriyoruz. Sürekli bir sınavdayız. Sürekli bir şeyi beğendirmeye çalışıyoruz. Bu sadece oyuncuyla alakalı değil. Hikâyeyle de alakalı. Bazı projelerde seyirci kendinden bir şeyler bulmuyor.

■ Hikâyeyi de oyuncu seçiyor aslında.

Bu yaz günde iki senaryo okudum.

YOLDA HÂLÂ MUAZZEZ DİYE SESLENİYORLAR

■ Unutamadığın karakter hangisi?

Seni Seviyorum Adamım filminde Ezel karakterini oynamıştım. Beyin tümörü vardı. Filmin sonunda vefat etmişti. Orada hissettiğim ağırlık ve sıkıntıya arada geri dönerim. Eksik mi ya da fazla mı oldu diye düşünürüm.


Gizem Karaca evlenince İzmire yerleşecek

■ Bu iş dışarıdan öyle görünmese de hayal kırıklıkları barındırıyor.

Diziler iş yapmadığında isme yüklenirlerdi. Artık “dizi tutmadı” deniliyor. O dizide herkesin konusu var. Bütün yük tek kişiye binmemeli. Güzel Köylü 52 bölümdü. Yeni dizi de 62 bölüm olur diye düşünüyorum. Eve Düşen Yıldırım’dan sonra yolda hâlâ Muazzez diye sesleniyorlar. Orada kadromuz da güzeldi.

■ Ama uğursuz bir projeymiş. Murat Han’ı yok etti.

Murat dizi insanı değil. Sinema filmi çekmişti.

■ Sektöre gireli kaç yıl oldu?

Lise sonda dört bölüm Muhteşem Yüzyıl’da oynamıştım. 2011’de güzellik yarışmasından sonra Eve Düşen Yıldırım dizisinde Muazzez karakteriyle başladım. 5 senede 9 projede yer aldım. Hiç durmadım.

■ Parasız kalma korkusuyla panik oluyor musun?

Korku anlamında panik yaşamadım. Sürekli çalışmazsam unutulurum diye düşünmedim. Çalışmayı, kargaşanın içinde olmayı seviyorum.

■ Hayalin bu muydu?

Aslında isteğim grafik tasarım ve animasyonla ilgili bir şeyler yapmaktı. Bu işin arka planında olmak istiyordum ama kamera önünde olmamı istediler.

■ Şimdi durduğun yerden baktığında, bu piyasada olmamayı ister miydin?

Şu anda çok mutluyum. Olduğum yerden de yaptığım işten de çok mutluyum. Kendimi belirli saatleri olan kurumsal bir yerde hayal edemiyorum. Bu koşuşturmayı seviyorum.

GÜZELLİK YARIŞMASI BENİM KAÇIŞIM OLDU


■ Güzellik yarışmasına niye girdin?

Üniversite zamanında çok zorlanmıştım. Aşırı mutsuzdum. Yarışmayı kaçış olarak gördüm. Sonra da kapılar açıldı. Güzellik yarışmasına girmeye karar verdiğimde hayatında topuklu ayakkabı giymemiş, yürümeyi bilmeyen, aşırı kilolu biriydim. İstemediğim bir bölümü kazanmıştım. Yurtdışından yeni gelmiştim. Sınav sisteminden dolayı tutturabildiğim bölüm Fransız Dili ve Edebiyatı oldu.

■ O kadar da kilolu değildin.

17 yaşındaydım ve 62 kiloydum. Diğer kızlar manken gibiydi. Uğurkan (Erez) ağabey bana topukluyla yürümeyi öğretti.

■ Vücudun kilo almaya müsait mi?

Balon gibiyim. Bir şişiyorum bir sönüyorum. Sürekli spor yapıyorum ama kilo almaya müsaitim. Babam ve annem benden daha fit. Yemek yemeyi ve yapmayı çok seviyorum. Yeni tatlar denemeye çalışıyorum. Sevgilim de yeme içme işinde. Geçen gün makineyle makarna yaptık.

■ Güzellik yarışmasından sonra direkt başrol oynadın…

Sonrasında sizinle ve MEDYAPIM’la tanıştım. İlk görüşmeye annem ve babamla gelmiştim. O zamanlar oyunculuk eğitimim olup olmadığını sormuştunuz. Ben de şaşkın şaşkın size bakmıştım. Üç ay oyuncu koçuyla çalıştım ve kendimi sette buldum. Reji ne demek onu bile bilmiyordum. Setteki her şeye yabancıydım. Yardımcı yönetmenden su rica etmiştim. Ters ters bakmıştı.

İZMİR'E TAŞINACAK


■ Ne zaman evleneceksin?

Eylül’de evleniyorum!

Eskiden starlar parlamaya başlayınca evlenmezlerdi. Şimdi bir evlilik furyası var.

Evlilik şirin ve güzel bir şey... Neden olmasın?

■ Eskiden evli insanı seyirci sahiplenmezdi.

Eski starlar daha kariyer odaklıydı. Belli bir yaşam aralığında çalışıp, emekli olmayı düşünüyorlardı.

■ Evlenince nerede yaşayacaksınız?

Evimiz İzmir’de olacak. İşim olduğunda İstanbul’da ya da projenin çekildiği yerde olacağım.

■ Hollywood’u bırakıp, gitmek gibi...

Ama işimi etkilemeyecek.

■ Eşin ayrı kalmamanız için çalışmana izin vermezse?

Demez, çünkü beni tanıyor. Evlenince çalışmazsam bunalıma girerim. Mutsuz olmaya başlarım. Açık bir şekilde konuşup, anlaştık.

■ Hemen çocuk yapacak mısınız?

Hemen değil ama ileride istiyorum.


Gizem Karaca evlenince İzmire yerleşecek

Gizem Karaca ile iş dünyasının renkli simalarından Kemal Ekmekçi yaklaşık 2 yıldır birlikte. Ekmekçi, Karaca'ya 2 ay önce evlilik teklifi etmişti. Düğün Eylül'de.

ÇOCUĞUM OLURSA TÜRKİYE'DEN GİDERİM


■ Kaç yaşına kadar Amerika’da yaşadın?

6 yaşındayken Amerika’da Florida’ya taşınmıştık. Sonra Kanada’ya yerleştik. Babamın işleri Türkiye’ye kayınca 2006’nın sonunda döndük, liseyi burada bitirdim. Her yaz iki ay gidip, kalıyorum.

■ ABD vatandaşı mısın?

Kanada’da oturma iznim var. İstediğimde orada iş kurabilirim.

■ Gitmeyi düşünüyor musun?

Belki 5-10 sene sonra oraya gidebilirim. İleride çocuğum rahat okuyup, büyüsün diye gitmek istiyorum. Burada yaşamak zor olmaya başladı.

■ Türkiye’nin gergin atmosferi seni de etkiliyor mu?

Doğal olarak benim de günüme yansıyor. Sürekli “Nereye gitmemeliyiz” diye haberlere bakıyorum. Annem sürekli “Oraya gitme, buraya gitme” diyor. Havaalanında bile tedirgin oluyoruz. Terör sadece bizim değil, dünyanın sorunu oldu.

Haberin Devamı