Engincan Ural'ın fotoğraf tutkusu
Küçük yaşlarda başlayan fotoğraf tutkusunu devam ettiren Engincan Ural, Ara Güler’in tarzından ve İstanbul’dan etkilendiğini dile getirdi.
Sibel Can’ın oğlu Engincan Ural, küçük yaşlarda merak sardığı fotoğrafçılığa, eğitim hayatının dışında aldığı kurslarla devam ediyor. İlk olarak ‘çek at’ fotoğraf makineleriyle tanışan ve ailesini fotoğraflayan Ural, fotoğrafçılığı kişisel yolculuğunda önemli bir durak olarak tanımlıyor:
“Hayatımın her döneminde bir kameram oldu. Gezdiğim yerlerde makinemi elimden hiç düşürmedim. Fotoğrafçılık kurslarına katılarak gelişimimi tamamlamaya çalıştım. Varmak istediğim yeri şu an için bilmiyorum, sadece bunun keyfini yaşıyorum. Dünyayı dolaşmayı ve fotoğraflamayı seviyorum. Ama İstanbul bir başka... İstanbul tarihi ve özel bir ruha sahip.”
Yarışmaya katıldı
Engincan Ural, her sanatçının bakış açısından ve tarzından bir şeyler öğrenmeye çalıştığını söylüyor: “Ara Güler’e çok büyük saygım var. Ara Güler, İstanbul’un eski fotoğraflarını, o yıllarda yaşayan insanları bugünün bakış açısıyla yaşattı bizlere. ‘Ara Güler’in İzinde İstanbul’da Değişim’ temalı fotoğraf yarışmasına katıldım. Beni heyecanlandıran bir proje oldu ve kendimi denemek istedim.”
- Japonlar bardak bardak içiyor! Metabolizma hızını yüzde 100'e çıkarıyor, potasyum, demir, kalsiyum ne ararsan onda! Doğanın antioksidan kralı
- Suyunu sıkıp bardak bardak içenin kolesterol seviyeleri anında yere çakılıyor, doğanın C vitamini kralı olarak biliniyor
- Kaşık kaşık yiyoruz ama kan şekerini 300'e fırlatıyor! Damarları tıkayıp mideyi şişiriyor, kabızlığın en büyük sebebi!
- Çay suyuna 1 parça ekleyin! Çayın lezzetini 10 kat artırıyor: Saatlerce taze kalmasını sağlıyor
- Tahinin içine kaşık kaşık ekleyin: Tıkalı damarları yağ çözücü gibi açıyor! Kemikleri beton gibi güçlendirip demir depolarını fullüyor!