MagazinGhassan Massoud: Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır

Ghassan Massoud: Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır

Paylaş
Ghassan Massoud: Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır

Dünyaca ünlü Suriyeli oyuncu Ghassan Massoud, sinema hayatındaki hassasiyetlerine değinerek, "Kırmızı çizgilere bağlılığım konusuna gelecek olursak, ben maddi olarak birçok şey kaybettiğimi biliyorum." dedi.

Hollywood filmlerinin yanı sıra birçok farklı ülke sinemasında rol alan, aynı zamanda akademisyen olan Massoud, son olarak TRT 1'de yayımlanan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde Ebu Eyyub el-Ensari karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

Ridley Scott'un yönettiği "Cennetin Krallığı" (Kingdom of Heaven) filminde Selahaddin Eyyubi rolüyle akıllara kazınan usta oyuncu, daha önce de Türkiye'de "Kurtlar Vadisi Irak" filminde Şeyh Halis Kerkuki'yi oynamıştı.

TRT tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu TRT 12 Punto'da jüri üyesi olan Massoud, gazetecilere sinema hayatına ilişkin açıklamalarda bulunarak, genç sinemacılara tavsiyeler verdi.

"Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu", "Exodus", "Desert Warrior", ve "Tomris" filmlerinde de rol alan Massoud, TRT 12 Punto'ya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu sanatla ilgilenen bir kişiye sanat faaliyetleri ve sinemayla ilgili düşüncelerine dair sorulacak en güzel sorudur. Dolayısıyla benim böyle bir faaliyetle mutlu olmam çok doğaldır. Çünkü bu faaliyet, sinema sanatı hayali kuranlarda araştırma durumunu kökleştiriyor. Bu mükemmel bir sosyal, insani, kültürel aktivitedir. Böyle bir faaliyette yer aldığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de daha fazla bu tarz etkinlikleri görmeyi temenni eden Massoud, "Böylece sivil ve sosyal alanda sinema, hayatı daha da etkin bir hale getirsin." ifadesini kullandı.

Usta sanatçı, her zaman oyunculara akademiye yönelmeleri, mesleği sahanın yanı sıra okullarda da öğrenmeleri gerektiğini söylediğini anlatarak, "Akademi, oyuncunun gerçek yeteneğini ortaya çıkarır. Çünkü bu, onun yaratıcı araçları bilimsel olarak doğru tanımasını sağlar, meslekle ilgili daha fazla bilgiyle besler. Eğer yetenekliyse, bana göre bu eklentiler onu gelecekte iyi bir aktöre dönüştürecektir." dedi.