MagazinMehmet Büyükekşi kimdir? TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi hayatı ve kariyeri!

Mehmet Büyükekşi kimdir? TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi hayatı ve kariyeri!

Paylaş
Mehmet Büyükekşi kimdir? TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi hayatı ve kariyeri!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi ile gündeme gelen Mehmet Büyükekşi kimdir? Sorusunun yanı sıra Mehmet Büyükekşi hangi takımlı, hangi takımı destekliyor? Araştırılıyor. Peki, Mehmet Büyükekşi kimdir?

Mehmet Büyükekşi kimdir? Sorusu, bugün gerçekleştirilmekte olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi kapsamında sporseverler tarafından araştırılıyor. Bugün gerçekleştirilecek olan seçim ile birlikte 2027'ye kadar görev yapacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı belli olacak. Peki, Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi hangi takımlı? TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi hayatı ve kariyeri!

Haberin Devamı

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

Mehmet Büyükekşi, 10 Mayıs 1961 tarihinde Gaziantep'te doğdu. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli banka ve vakıflarda, Türk Hava Yolları'nda yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2008 yılından beri Galatasaray kongre üyesidir.

2019 yılında Gaziantep FK'nın başkanı oldu ve 2021 yılında bu görevinden ayrıldı. 30 Mayıs 2022'de Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve 16 Haziran 2022'de tek aday olarak girdiği seçimde 158 oyla başkan seçildi. 22 Haziran 2023'te yeniden tek aday olarak girdiği başkanlık seçiminde 4 yıllığına tekrar seçildi.

Mehmet Büyükekşi 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilmekte olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçiminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı için aday oldu.

Haberin Devamı

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KARİYERİ

Mehmet Büyükekşi, kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunmuştur. Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekilliği, 8 yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, 6 yıl Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 14 yıl Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 22 Haziran 2023'te tek aday olarak girdiği başkanlık seçiminde 4 yıllığına yeniden seçilmiştir.