Pazar PostasıEn İyi 10 Ev Yemeği Lokantası
Paylaş
En İyi 10 Ev Yemeği Lokantası

Gurme yazarlar, yemek uzmanları, şefler, oyuncular ve sunuculardan oluşan büyük jüri seçti

Asude

Haberin Devamı

Kuru fasulye burada bambaşka

Kuzguncuk’taki Asude’yi Ahmet Duru, kaptanlığı bıraktıktan sonra eşi Selma Hanım’la açmış. Buradaki kuru fasulye bambaşka. Yassı ‘dermason fasulye’den yapılıyor. Porsiyonu 7 TL. Diğer yemekler de enfes. Pazar kapalı. (Telefon: 0216 334 44 14)

Çağıl

‘Sakal tutan’ çorbası enfes!

Çengelköy’de eski emniyet mensubu karı koca Ertuğrul ve Hayat Erdir tarafından açılmış. Hayat Hanım’ın nefis yemekleri, özellikle mercimekli erişteli sakal tutan çorbası meşhur. Etli ve zeytinyağlı dolmaları çok güzel. Çorba 4 TL, etli yaprak dolması 9 TL, yahni 12 TL, zeytinyağlılar 6 TL.(Telefonu 0216 462 49 41)

Helvetia

Sebzeli krep denenmeli

Asmalımesçit’teki Helvetia’nın sahibi eski bankacı Zeynep Uzel ve restoratör Müferra Çakır. 1930’lardan kalma Helvetia Birahanesi’nin yerinde, 40 metrekarelik, 7 masalı küçük bir lokanta. Menüde sırf ev yemekleri var. Izgara bile yok. Sebzeli krep beğeniliyor. Yemek porsiyonu 11 TL. (Telefon: 0212 245 87 80)

Haberin Devamı

Beğendik Abi

Enginar dolması kaçmaz!

Abdurrahman Kaygusuzer, Urla’da mandıracılık yaparken işler kötü gidince Urla’da lokanta açmış. Gelen yemeği beğenirse “Beğendik abi” desin yeter diye adını öyle koymuş. Mutfağa da eşi Handan Hanım var. Handan Hanım’ın yemekleri nefis. Enginar dolması kaçmaz! (Telefon 0232 754 20 71)

Filiz’Ce

Her gün farklı bir çorba var

Filiz’Ce, Yeniköy PTT’sine komşu şirin bir lokanta. Filiz Arslan yıllarca yalılarda yemek yaptıktan sonra oğlu Mustafa ile Filiz’Ce’yi açmış. Çorbalar her gün değişiyor. Fiyatı 4 TL. Zeytinyağlılar 5 TL. Kereviz ve barbunya pilaki çok lezzetli. Çorba, ana yemek, pilav ya da makarnadan oluşan menü 10 TL. (Telefon: 0212 223 11 44)

Jale Ev Yemekleri

Haşlama içli köfte çok hafif

Jale Musabaşoğlu, adını verdiği ev yemekleri lokantasını ailesiyle açmış. Ankara- Çankaya’daki lokantapazar hariç 19.30’a kadar açık. İçli köftesi kızartma değil haşlama. Bu nedenle çok hafif. Jale Hanım’ın yemekleriyle birçok Ankaralı hanım evde misafir ağırlıyor. (Telefon: 0312 467 56 33)

Yemek Arabası

Yemekler lezzetli fiyatlar makul

Haberin Devamı

Yemek Arabası, Beşiktaş Çarşısı’nda kadınların yemek yaptığı sokak arası tipik bir aile lokantası. Muazzez ve Osman Dinkçi’ye ait lokantada Çorba, zeytinyağlılar, sebzeli et yemekleri, börek ve tatlılar lezzetli, üstelik 10-15 TL’ye çıkılıyor. (Telefon: 0212 261 10 60)

Sakız Ana

Bodrum’daki anne yemeği

Bodrum’da anne yemeği arıyorsanız Sakız Ana var. Yahşi’de yol ayrımında, 12 masası bulunan Sakız Ana yaz-kış dolu. Başta Sakız Ana olmak üzere marifetli kadınların elinden çıkma yaprak sarma, taze fasulye, kuru fasulyeyle, kendinizi evde hissedeceğiniz bir yer. (Telefon: 0252 348 37 03)

Yemek Atölyesi

3 çeşit yemekli menüsü 8 lira

Ataşehir’deki Yemek Atölyesi’ni Fulya, Selma ve Nuran Hanım’lar açmış. Aslında bir sosyal sorumluluk projesi. Ev yemeği yapıp 6 çocuk okutuyorlar, 6 kadına iş sağlıyorlar. Çorba, ana yemek ve pilavdan oluşan 3’lü menü 8 TL. (Telefon: 0216 456 08 75)

Pita

Mercimek köftesi ağızda eriyor

Kuzguncuk’taki ‘Pita Kuzguncuk’ ev yapımı yemekleriyle gözde. Sahipleri mimar Ebru Şimşek ve şehir planlamacısı Aylin Örnek. Hergün başka yemek çıkıyor. Mercimek köftesi, enginar, kuru fasulye pilavı çok meşhur. Tatlılar da ev yapımı. (Telefon: 0216 532 32 15)

Haberin Devamı

(10.03.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)