Pazar PostasıSahur için hafif, lezzetli, doyurucu, pratik tarifler
Paylaş
Sahur için hafif, lezzetli, doyurucu, pratik tarifler

Değerli Posta okuyucuları, mübarek Ramazan ayının en önemli öğünlerinden biri sahur. Ben de bu hafta sahur sofralarınız için, sizi çok yormayacak ama damaklarınıza renk katacak, doyurucu ve hafif tarifler hazırladım

Sebzeli Mercimek Çorbası

Haberin Devamı

Sahur için hafif, lezzetli, doyurucu, pratik tarifler

Hazırlanışı

Büyük bir tencerede tereyağını ısıtın ve doğradığınız soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp kesin. Kabak ve havuçları doğrayın. Soğanlarla tencerede pişirmeye devam edin. Mercimekleri yıkayıp, süzün ve tencereye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyin ve altını kısıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biber ekleyip el blendırından geçirin. Sıcak pide ve maydanoz yapraklarıyla servis edin.

Malzemeler

(6 kişilik)- 1 su bardağı kırmızı mercimek -2 adet domates -1 adet soğan -1 adet kırmızı biber -1 adet kabak -1/2 adet havuç -3 litre tavuk suyu -2 çorba kaşığı tereyağı -Pul biber -Tuz, karabiber

Haberin Devamı

Menemen

Malzemeler

(5 kişilik) -4 yemek kaşığı zeytinyağı -1 adet orta boy soğan -2 adet sivri biber -4 adet domates -5 adet yumurta -Tuz karabiber -Kimyon (isteğe bağlı) -Ufalanmış beyaz peynir -1 tutam maydanoz -1 adet Arnavut biberi

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayın, geniş bir tavada ısıttığınız zeytinyağında pişirin.Biberler doğrayıp tavaya ekleyin, tuz ve karabiber katın. Domatesleri doğrayıp 5-10 dakika bütün malzemelerle orta ateşte pişirin.Tavada yumurtalara yer açın ve kırın.Tekrar tuz ve karabiber katıp kısık ateşte üzerine kapak örterek birkaç dakika pişirin. Yumurtalar fazla pişmesin, sulu kalsın.Üzerine ufalanmış beyaz peynir, maydanoz ve ince dilimlenmiş Arnavut biber koyup servis edin.

Yufka kabında ıspanaklı yumurta

Malzemeler

(6 adet için) -2 adet yufka -2 yemek kaşığı zeytinyağı -1 demet ıspanak (Donmuş da kullanabilirsiniz) -1 bardak lor peyniri -Pul biber -Tuz, karabiber -6 adet yumurta

Hazırlanışı

Yufka kaplarını hazırlamak için muffin tepsisi veya ısıya dayanıklı bir kaseyi yağlayın ve fırını 200 dereceye ayarlayın. Ispanakları yıkayıp kurulayın, bir parmak kalınlığında doğrayın. Donmuş kullanırsanız önce çözün. Tavada zeytinyağını ısıtıp ıspanakları soteleyin. Sonra bir süzgeçe alıp soğumaya bırakın. Yufkalardan, her bir kase için 4 adet olmak üzere kareler kesin. Kestiğiniz yufkaları dört tanesi bir muffin kalıbına veya kaseye gelecek şekilde üst üste yerleştirin. İç harcı için ıspanak ve lor peynirini karıştırıp tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Harcı yufka kaplarının yarısına kadar doldurun. İçlerine birer adet yumurta kırın ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Yoğurtlu Kup

Malzemeler

(4 kişilik) -1 su bardağı yulaf ezmesi -5 yemek kaşığı bal -1 avuç ceviz -2 su bardağı süzme yoğurt -2 çorba kaşığı pudra şekeri -1 çay kaşığı vanilya -1 kase çilek -1 kase kiraz -Taze nane

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Cevizleri bıçakla biraz ufaltın. Yulaf, bal ve cevizi bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsinye koyun ve kaşıkla üzerini düzleyip fırına verin. Arada karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın. Bir kapta yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı çırpın. Servis etmek için kup bardaklara sırasıyla bir kat yoğurt, üzerine bir kat kıtır yulaf, bir kat da meyve koyun. Taze nane yaprağı ile servis edin.

Haberin Devamı

06.07.2014 ek den alınmıştır