MagazinRecai Kutan kimdir? Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Recai Kutan kimdir? Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Paylaş
Recai Kutan kimdir? Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden Recai Kutan’ın vefat haberi gündeme oturdu. Peki, Recai Kutan kimdir? Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Recai Kutan kimdir? Sorusu merak ediliyor ve gündemdeki haberlerin ardından araştırılıyor. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan ve Milli Selamet Partisi ile Fazilet Partisi’nin liderliğini de üstlenen Kutan, 7 Ekim 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Peki, Recai Kutan kimdir? Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü?

Haberin Devamı

RECAİ KUTAN KİMDİR?

Mehmet Recai Kutan, 5 Nisan 1930 tarihinde Malatya’da doğmuş ve 7 Ekim 2024 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Türk siyasetinin önemli figürlerinden biri olan Kutan, Millî Görüş Hareketi’nin önde gelen isimlerinden biriydi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi’ni kurarak mühendislik alanında çalışmalarda bulunmuştur.

Recai Kutan kimdir Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan öldü mü, neden öldü

Siyasi kariyerine Millî Selamet Partisi'nde (MSP) genel başkan yardımcısı olarak başlayan Kutan, daha sonra Refah Partisi'nde milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Fazilet Partisi'nde genel başkanlık yapan Kutan, 2001 yılında Saadet Partisi’nin kurucu genel başkanı olarak görev almıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Recai Kutan, İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerinde iyi derecede bilgi sahibiydi.

Haberin Devamı

RECAİ KUTAN ÖLDÜ MÜ?

Saadet Partisi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı Kıymetli Büyüğümüz Recai Kutan, vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, milletimize ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.