Vedat Milor'dan patso itirafı
Gastronomi yazarı Vedat Milor, 'patso' için "utandıran bir itiraf"ta bulunacağını söylerken, "En iyi nerede yeneceğine dair en ufak bir fikrim dahi yok" dedi.
12 Mart 2021 , Cuma 16:46
Türkiye'de fast food yiyecekler arasında sıkça tercih edilen sandviç ekmeği ve patates kızartmasından oluşan 'patso'ya ilişkin Twitter'da yürüyen tartışmalara, gastronomi yazarı Vedat Milor da katıldı. Twitter'dan paylaşım yapan Milor, "Utandıran itiraf: Bir restoran eleştirmeni olarak patsonun en iyi nerede yeneceğine dair en ufak bir fikrim dahi yok" yazdı.
Haberin Devamı
Milor, sonraki paylaşımında ise, "Cevval girişimciler için iş fikri: Ekşi mayalı tost ekmeği içinde üçlü kızartma yöntemiyle hazırlanmış patates kızartması" dedi.
PATSO NEDİR?
Ekmek arası veya porsiyon olarak turşu ve isteğe göre ketçap ve mayonez ile sunulan papates kızartmasına patso denilmektedir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Sindirim sistemini motor gibi çalıştırıyor! Bağışıklık sisteminizi zirveye taşıyor: Günde 1 bardağı yetiyor
- Ordu'nun asırlık lezzeti! Ekmeğin arasına koyup haftada 1 kere yiyin: 'Enerji deposu' olarak da biliniyor, soğuk havalardan koruyor
- Göbek yağlarınıza gün saydıran tarif! Aç kalmadan iğne ipliğe çeviriyor: yağları şıpır şıpır eritiyor, metabolizmayı coşturuyor
- Kilosu 50 liradan kapış kapış satılıyor! Halk arasında bilinen ismi 'beşbıyık' vücuda reset atıp böbrekleri diyalizden kurtarıyor
- Mandalinaları aylarca taze tutmanın formülü bulundu! Bu basit yöntemle mandalinalar çürümeye meydan okuyor: İşte kabzımalların depo tekniği