Vedat Milor'dan patso itirafı
Gastronomi yazarı Vedat Milor, 'patso' için "utandıran bir itiraf"ta bulunacağını söylerken, "En iyi nerede yeneceğine dair en ufak bir fikrim dahi yok" dedi.
Türkiye'de fast food yiyecekler arasında sıkça tercih edilen sandviç ekmeği ve patates kızartmasından oluşan 'patso'ya ilişkin Twitter'da yürüyen tartışmalara, gastronomi yazarı Vedat Milor da katıldı. Twitter'dan paylaşım yapan Milor, "Utandıran itiraf: Bir restoran eleştirmeni olarak patsonun en iyi nerede yeneceğine dair en ufak bir fikrim dahi yok" yazdı.
Milor, sonraki paylaşımında ise, "Cevval girişimciler için iş fikri: Ekşi mayalı tost ekmeği içinde üçlü kızartma yöntemiyle hazırlanmış patates kızartması" dedi.
PATSO NEDİR?
Ekmek arası veya porsiyon olarak turşu ve isteğe göre ketçap ve mayonez ile sunulan papates kızartmasına patso denilmektedir.
- 5 dakikada istenmeyen tüylerin kökünü kazıyor! Lazer, ağda, cımbız ve ip derdine son veriyor, kıl derdini temelli bitiriyor!
- Evde saksıda yetiştirebilirsiniz! 1 yaprağı apandisit iltihabını tarihe karıştırıyor
- Bitki çayının tahtını sallıyor! Çinliler ona 'ölümsüzlük çayı' diyor: Zararlı toksinleri elekten geçiriyor, bağışıklık sistemini demir gibi güçlendiriyor
- Bu içecek 0 kalori! Yağları mum gibi eritiyor: Kahvaltıdan önce bir fincan içmek yetiyor
- Yılbaşı sabahı 1 tane yiyin! Tanesi 15 TL: Bolluk, bereket ve para getiriyor