MagazinYusuf Dikeç kimdir? Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli? Olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç biyografisi!

Yusuf Dikeç kimdir? Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli? Olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç biyografisi!

Paylaş
Yusuf Dikeç kimdir? Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli? Olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç biyografisi!

Paris Olimpiyat Oyunları'nda atış yapan Yusuf Dikeç’in görüntüsü gündem oldu. Yusuf Dikeç kimdir? Sorusu bu kapsamda merak edildi ve araştırıldı. Peki, Yusuf Dikeç kimdir? Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli?

Yusuf Dikeç kimdir? Sorusu, Olimpiyatlarda gümüş madalya almaya hak kazanan ve sosyal medya üzerinde yer almakta olan fotoğrafları ile gündeme gelen Yusuf Dikeç ile merak ediliyor. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde yarışan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç kimdir? Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli? Olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç biyografisi!

Haberin Devamı

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra, 1994 yılında Uzman Jandarma Okulunu kazanarak Ankara'ya taşındı. Buradan mezun olduktan sonra, kariyerine Mardin'de başladı. 1999 yılında Jandarma Astsubaylık sınavını kazanarak bir yıl süren eğitimini tamamladı ve 2000 yılında İstanbul'a atandı. Burada bir yıl görev yaptıktan sonra, Ankara Jandarma Spor Gücü'ne geçiş yaptı ve spor kariyerine odaklanmaya başladı.

2001 yılında atıcılık sporuna adım atan Yusuf Dikeç, kısa sürede bu alanda önemli başarılar elde etti. Hem ordu milli takımında hem de Türkiye A milli takımında yer alarak ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil etti. Bu süreçte, çeşitli ulusal ve uluslararası müsabakalarda birçok madalya kazandı ve Türk bayrağını gururla göndere çektirdi. Dikeç, atıcılık kariyeri boyunca çeşitli dallarda toplam 32 kez Türkiye Şampiyonu, 8 kez Türkiye ikincisi ve 4 kez Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrıca, 12 kez Türkiye rekorunu kırarak önemli başarılara imza attı.

Haberin Devamı

 

Yusuf Dikeç kimdir Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli Olimpiyat sporcusu Yusuf Dikeç biyografisi

YUSUF DİKEÇ'İN BAŞARILARI VE KARİYERİ

Yusuf Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda hem 10 metre havalı tabanca hem de 50 metre tabanca disiplinlerinde Türkiye'yi temsil etti. Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ise 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. sırada yer aldı. Dikeç'in kırdığı rekorlar arasında Büyük Erkekler Havalı Silahlar Türkiye rekoru (585), T.S.K. rekoru (587), 50 metre Ateşli Silahlar Türkiye rekoru (554) ve 25 metre Ateşli Silahlar Yavaş+Çabuk Türkiye rekoru (587) bulunmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesiyle görev yapmaya devam eden Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda da başarılı bir performans sergiledi. Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca dalında yarışan Dikeç, gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye bir kez daha büyük gurur yaşattı. Atıcılık sporundaki bu uzun soluklu kariyeri ve elde ettiği başarılarla, Yusuf Dikeç Türkiye'nin en önemli sporcuları arasında yer almayı başarmıştır.

Haberin Devamı