Gündem Mağdur ile evlenirse tecavüzcüyü hapisten kurtaracak düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de gerdi

Mağdur ile evlenirse tecavüzcüyü hapisten kurtaracak düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de gerdi

Paylaş
Mağdur ile evlenirse tecavüzcüyü hapisten kurtaracak düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ni de gerdi

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB) arbede yaşanmasına neden oldu

İBB'nin Kasım ayı meclis görüşmelerinde CHP ve AK Partili Meclis üyeleri, TBMM'nin de gündeminde olan 'cinsel istismar düzenlemesi' ile ilgili olarak söz aldı. Önce kürsüye CHP'li Meclis üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, ardından AK Parti Meclis üyesi Helin Görgül çıktı.

“DÜN KARŞIMIZA ÇIKAN BU AHLAKSIZLIĞI DAHA DA GELİŞTİREN BİR ÖNERGE İLE KARŞIMIZA ÇIKTILAR"



Kanundan ilk etapta 4 bin kişinin yararlanacağını ve tahliye olacağını söyleyen Ayşegül Okumuş Görgü, “Hukuksuzlukları göz göre göre oylayanlar, iki gencin el ele dolaşmasında rahatsız olanlar, Ensar Vakfı ile başlayan tecavüzü normalleştirme sürecinde dün karşımıza bu ahlaksızlığı daha da geliştiren bir önerge ile çıktılar, sahaya. Aslında utanç verici durum bu önergeyi getirenleri ve yazanları savunmaktır, desteklemektir" şeklinde konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım'dan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklama


“DÜZENLEME TECAVÜZCÜLERİ KORUYAN BİR DÜZENLEME ASLA DEĞİLDİR"



Daha sonra aynı konu üzerine konuşma yapmak üzere Ak Partili Meclis üyesi Helin Görgül kürsüye çıktı. Görgül, “Düzenleme tecavüzcüleri koruyan bir düzenleme asla değildir. Ortamı gerenler, bazen toplumda var olan gerçekliği göz ardı etmek için bir bahane sayılmamalıdır. Evlenmiş ama yaş farkı nedeniyle nikah yapamamış, olanların resmi nikah ile evlenmeleri halinde uygulanacak bir yasa tasarısıdır" diye konuştu. Görgül'ün konuşması sırasında CHP sıralarından tepkiler yükseldi.



Mağdur ile evlenirse tecavüzcüyü hapisten kurtaracak düzenleme Meclis'i karıştırdı


MECLİS'TE ARBEDE YAŞANDI



Bunun üzerine AKP'li Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yerinden kalkarak CHP'nin kadın Meclis üyesi Ülkü Koçar'ın oturduğu sıraya geldi ve “neden müdahale ediyorsunuz" dedi. Belediye Başkanı Kılıç'ın müdahalesi meclisteki tansiyonu yükseltti. Bir anda Ak Partili ve CHP'li üyeler karşı karşıya geldi. Arbede sırasında bazı meclis üyeleri olayların yatışması için yoğun çaba sarf etti. Yaşanan arbedenin ardından meclis üyeleri kendi gruplarının bulunduğu sıralara geçti. Arbede nedeniyle oturuma ara verilirken, tansiyonun düşmesi ile görüşmelere devam edildi.

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)


Meclis'i karıştıran tasarıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi