Gündem Manisa’daki gıda zehirlenmesinde 6 kişiye tutuklama kararı

Manisa’daki gıda zehirlenmesinde 6 kişiye tutuklama kararı

Paylaş
Manisa’daki gıda zehirlenmesinde 6 kişiye tutuklama kararı

Manisa'daki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden aralarında yemek şirketinin genel müdürünün de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Aralarında subay ve astsubayların olduğu 6 rütbeli gözaltına aldı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 17 Haziran'da yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 40 kişi gözaltına alınmıştı.

9 ŞÜPHELİ ADLİYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., gıda mühendisleri ile aşçıların da bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan yemek şirketi çalışanlarından bazılarının "Suçlu değiliz! Muaeyene ve Kabul Komisyonu'nda da subay ve astsubaylar vardı. Ne yaptıysak onlarla beraber yaptık. biz suçluysak onlar da suçlu" dedi.


6 TUTUKLAMA


Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişiden aralarında yemek şirketinin genel müdürü Ahmet Türkmen, şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ve 4 aşçı tutuklandı.

Biri gıda mühendisi 2'si yardımcı aşçı olmak üzere 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı.

23 MAYIS: 1049 ASKER ZEHİRLENDİ, 1 ASKER ŞEHİT


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastanelik oldu. 1 er şehit olmuştu.

27 MAYIS VE 11 HAZİRAN'DA YİNE AYNI OLAY

27 Mayıs’ta Manisa’da 70, 11 Haziran’da Diyarbakır’da 11 asker yemekten zehirlenmişti.


16 HAZİRAN: 69 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Manisada General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 16 Haziran günü akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 69’u hastaneye kaldırıldı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum tedavisi uygulanan askerlerin sağlık durumları iyi.

Durumları iyi olan 26 askere ise revirde müdahale edildi.




Manisa'da yemek şirketi Rota A.Ş. genel müdürüne tutuklama istemi


Manisa Valisi'nden askerlerin zehirlenmesiyle ilgili bir açıklama daha!


Başbakan Yıldırım'dan Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili açıklama