Türkiye (Son Dakika) Marmaris'te kazada hayatını kaybedenler uğurlandı

Marmaris'te kazada hayatını kaybedenler uğurlandı

Paylaş
Marmaris'te kazada hayatını kaybedenler uğurlandı

Muğla'da midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitirenler son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başabakan Binali Yıldırım da katıldı.


Anneler Günü gezisi için İzmir Buca'dan Marmaris'e giden 34 kişilik grubu taşıyan tur otobüsü dün virajı alamayıp 30 metreden düşünce üçü erkek 21'i kadın 24 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Gözü yaşlı aileler bugün cenazelerini teslim aldı.




Anneler Günü gezisi için İzmir'in Buca ilçesinden kalkan içinde 34 kişi bulunan tur midibüsü, dün saat 12.30'da Muğla Marmaris Yolu'ndaki Sakar Geçidi'nden inerken kontrolden çıktı. Şoför Armağan Sertbaş yönetimindeki tur midibüsü, 30 metre savrularak yolun alt tarafında seyreden bir başka otomobilin üzerine düştü.




Kazada, Fatma Sevindik (58), Nesrin Öksüz (53), Habil Güler (57), Mükerrem Salcan (63), Selda Altay (41), Ayşe Kolcu (54), Melisa Şele (18), Feray Akın (55), Gülüzar Kılıç (52), Cemile Sönmez (59), Fermudiye Ay (49), Leyla Konakçı (46), Zeynep Öksüz (54), Ayşe Nur Namlıarkan (52), Hatice Güllü, Leman Kılıç, Zübeyde Çalık, Armağan Sertbaş, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Mübeccel Dedeoğlu, Münire Güler, Sultan Karadağ ve Serpil Kaldırımcı hayatını kaybetti.


BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM DA KATILDI


Cenazelerin getirilişi sırasında ölenlerin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Ölenlerden 3'ünün cenazesi toprağa verilmek üzere Çanakkale'ye götürülürken, diğerlerinin Buca'daki birkaç camiden kaldırılmasına karar verildi. Buca Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve siyasiler katıldı.



KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ölenlerin çoğunun oturduğu Yaylacık Mahallesi'ndeki camide ikindi üzeri yapılacak cenaze törenine katılacak.


SABAHA KARŞI İZMİR'E GETİRİLDİLER


Cenazeler otopsi işlemlerinin ardından sabaha karşı İzmir'e getirilirken Şoför Armağan Sertbaş'ın otopsi işlemi uzun sürdüğü için öğle saatlerinde kente geldi. Acılı aileler, Kaynaklar Mezarlığı'nda cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazelerini teslim aldı.



Kazada ölen Sultan Karadağ'ın arkadaşı Fahriye Aras, Karadağ'ın bir hastanede temizlik işçisi olarak çalıştığını, kendisini de geziye davet ettiğini ancak çocukları ziyaretine glediği için gitmediğini belirterek, mahalle arasında düzenlenen bu tür turların denetimsiz olduğunu ileri sürdü ve şöyle dedi:

"Çok iyi arkadaştık, hastenede temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Geziye beni de çağırmıştı ama çocuklarım burada olduğu için gitmedim. Böyle mahalle arası düzenlenen turlardan vazgeçilsin ya da denetlensin. Bu kazada kesin ihmal var. İhmal olmasa bu kadar ölüm olmazdı. Ben de daha önce böyle turlara katıldım ama mahalle arasında düzenlenen tur değildi. Başımız sağ olsun" dedi.



Kazada ölen Sultan Karadağ'ın kızı Beyza karadağ'ın kazadan yaralı olarak kurtulduğunu vurgulayan arkadaşı Ayla Karakılıç, beyza'nın Anneler Günü'nde annesiz kaldığını vurgulayarak, "Sultan'la çocuklarımızdan dolayı arkadaştık. Şimdi ben bu durumu çocuğuma nasıl anlatacağım, bilemiyorum. Bizi de geziye davet etmişti ama gitmedik. Benim gelemeyeceğimi öğrenince kızımın gelmesi için ısrar etti etti hatta 'o zaman kızın gelsin, Beyza ile iyi vakit geçirirler' dedi. Ben çocuğumu göndermedim. İyi ki göndermemişim. Sultan'la her gün görüşüyorduk şimdi kızı Beyza yaralı. Kızı Anneler Günü'nde annesiz kaldı" dedi.



Kazadan sonra acının düştüğü Yaylacık Mahallesi'ndeki evlerden feryatlar yükseldi. Her birinin ayrı hayat hikayesi olan 24 candan en dikkat çekenler ise üç kız kardeşin yaşattığı acı oldu. Birlikte eğlenmenin hayalini kuran kardeşlerden iki çocuk annesi Fatma Sevindik ve bir çocuk annesi Hatice Güllü hayatını kaybetti, kardeşleri bir çocuk annesi Bahar Sinur ağır yaralandı.
Üç kardeşten geriye kazadan yarım saat önce verdikleri molada turdaki diğer yolcularla ve kendilerini çektikleri mutluluk fotoğrafları kaldı. Üç kız kardeşin, geziden bir gece önce yakınlarının düğününde de bir arada oldukları ortaya çıktı.

Bahar Sinur'un, üç kız kardeş çektirdikleri fotoğrafları üzerine kalp çizip sosyal medya hesabında yayınladığını gören yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Geziye üç yakınıyla gitmekten son anda vazgeçen ölen üç kız kardeşin kuzeni Gönül Dişsiz, “Biz de aynı midibüste olacaktık ama son anda vazgeçtik. Bel ki bizde hayatımızı kaybedebilirdik. Ölen kız kardeşler yakınlarım. Çok mutluluklardı. Anneler gününü mutlu kutlamanın hayalini kuruyorlardı. Ama olmadı" dedi.

Kendisinin Şehnaz Dişsiz ve Nergis Gülbak ile tura katılmaktan son vazgeçtiğini belirten Gönül Dişsiz, "Nedenini bilmiyoruz ama gitmedik. Hepsi kuzenimdi. En son kuzenimin oğlunun düğünde görüşmüştük. Birlikte eğlenmiştik. Gece birlikteydik, sabah da hayatlarını kaybettiler. Çok güzel şeyler konuşmuştuk. 'Erkenden kalkıp valiz hazırlayalım' dediler. 'Siz neden gelmiyorsunuz? Çok eğleneceğiz' dediler ama biz istemediğimizi söyledik. Gelmemizi çok istediler ama sanki içimize bir şey doğdu ve gitmedik. Bugün Anneler Günü ama acı bir Anneler Günü. Çok genç yaşta gittiler" diye konuştu.


İKİ CENAZE DAHA TESLİM EDİLDİ


Midibüsün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişiden 22'sinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından gece yakınlarına teslim edilmiş, kalan 2 kişinin cenazesi ise yakınlarının Ankara ve Çanakkale'den gelecek olması nedeniyle bekletilmişti.

Hayatını kaybeden Zübeyde Çalık ve Feray Akın'ın cenazesi de sabah saatlerinde Muğla Adli Tıp Kurumuna gelen yakınlarına teslim edildi.
Çalık ve Akın'ın yakınlarının, cenazeleri alırken gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.



Cenazeler, Çanakkale Kepez Belediyesi aracıyla Çanakkale'ye götürüldü. Bu arada, Çanakkale'de yaşayan Akın'ın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim gören kızı Neslihan'ı ziyarete gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı