TAYFA TARİFİ - Soğan tuzunun, salatanın ve hamsilerin hazırlanması
Hamsileri hazırlamadan önce soğan tuzunu hazırlamak gerekiyor. Onlar fırında pişerken bir yandan da salatamızı hazırlayacağız.
Soğan tuzunun hazırlanışı
- Soğanları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 90 derecede 1 saat pişirin
- Ardından blender yardımıyla toz haline getirin.
Salata hazırlanışı
- Salatalık çiçeği, erik çiçeği ve lime haricindeki tüm salata malzemelerini karıştırın. Malzeme listesini galerinin üstünde görebilirsiniz.
- Üzerine nar ekşisi ekleyip tekrar karıştırıp salata tabağına alın.
- Kalan malzemeleri sunumda kullanacağız.
Tüm bu işlemleri yaparken soğanlarımız da pişmiştir. Blenderdan geçirip tuz haline getirdiğimiz soğanları, hamsinin üzerinde kullanacağız. Şimdi sıra hamsileri fırınlama işleminde.
Fırında hamsi tarifi
- Balıkları kılçıklarından ayırın.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin ve balıkları dizin.
- Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin
- Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede dört dakika pişirin.
- Fırından çıkan balıkların üzerine soğan tuzunu serpin