Siyaset Meclis'te kadın milletvekilleri kavga etti
Paylaş
Meclis'te kadın milletvekilleri kavga etti

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşandı. HDP'li kadın milletvekili ile AK Partili kadın milletvekilleri arasında kavga çıktı

TBMM bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka'nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AK Partili kadın milletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka'nın etrafını sardı.


Bu sırada tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka'nın kolundan yaralandığı öğrenildi.







KADIN VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ


Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile AK Partili kadın milletvekilleri birbirine girdi.





Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendini kürsüye böyle kelepçelemişti

ŞAFAK PAVEY'İN PROTEZİ ÇIKTI


Çıkan kavga sırasında CHP'li milletvekili Şafak Pavey yere düştü ve kol protezi çıktı.

CHP’den yapılan açıklamada “Değerli arkadaşlar Genel Kurul’daki tartışma sırasında İstanbul Milletvekilimiz Şafak Pavey, AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enc’in itmesi sonucu yere düşmüş ve kol protezi çıkmıştır” denildi.

Öte yandan genel kurula ara verildi ve gazeteciler de salondan çıkarıldı.




CHP'li milletvekillerinin desteğiyle sakinleşmeye çalışan Nazlıaka, 'Acı olan bana müdahale edenler AK Partili kadın vekillerdi. Oysa Cumhuriyetten önce biz kadınlar yok sayılıyorduk, oy bile veremiyorduk. Onların da bizlerin de Meclis'te olmasını sağlayan Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Saçlarımı çektiler, Şafak Hanım yere düştü. Ben orada özellikle MHP'li seçmene mesaj vermek, dikkatlerini çekmek için bu eylemi yaptım.' dedi.

Şafak Pavey de daha sonra Aylin Nazlıaka'nın yanına geldi.



PERVİN BULDAN HASTANEYE KALDIRILDI


Meclis'te çıkan kavganın ardından HDP Milletvekili Pervin Buldan, Meclis içerisinde bulunan revire götürüldü. Bacağına ve göğsüne darbe aldığı öğrenilen Buldan, daha sonra hastaneye kaldırıldı.




GÖKÇEN ENÇ REVİRE KALDIRILDI



AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de kavga sonrasında revire kaldırıldı.



ÇOK TEPKİ ÇEKMİŞTİ


Meclis'teki kavgaya karışan vekillerden olan AK Partili Enç, Meclis'te "Köpek giremez" pankartı açmış ve çok tepki çekmişti.

’KENDİMİ KÜRSÜYE KELEPÇELEYEREK TOPLUMA MESAJ VERMEK İSTEDİM’


Kavganın ardından Aylin Nazlıaka, parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Bileğinin incindiğini belirten Nazlıaka özetle şunları söyledi:

"Bugünkü demokratik hakkımı kullanırken bana destek olan tüm vekillere teşekkür ediyorum. Her birine yürekleri için minnet duygularımı iletiyorum. Revirde olan Pervin Buldan ve Şafak Pavey’e, Gökçen Enç tarafından saçlarının koparıldığını öğrendiğim Burcu Çelik Özkan Hanım’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün 8’inci madde oylanacaktı.

Oldukça kritik bir maddeydi. Her iki önerge sonrasında konuşma tamamlandıktan sonra kendimi Meclis kürsüsüne kelepçelemek kaydıyla topluma bir mesaj vermek istedim. Bu Meclis’e vurulan kelepçeyi de temsil ediyor. Meclis’in kapısına zincir vurulmuş, biz kendimize zincir vurmuşuz çok mu değerli."

NAZLIAKA: AKP’NİN KADIN MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN SALDIRIYA UĞRADIM


Yaptığı eylemle iki amacının olduğunu söyleyen Nazlıaka, "Birisi eylem hakkımı kullanarak MHP milletvekillerine seslenmekti. Son dönemlerde MHP seçmeni tarafından ciddi telefonlar ve e-postalar ve sosyal medya mesajları alıyorum. Cumhuriyetin altına dinamit koyan yasaya MHP’nin evet demesine gönlümüz razı olmuyor. Sözüm ;hayır’ değil evet’ diyecek olan vekilleredir. Onun için kürsüden başta Bahçeli olmak üzere tüm MHP’lilere seslendim. Onlara tarihimizi hatırlatmaya çalıştım. Sayın Bahçeli ile göz göze gelerek bunu ifade ettim.

İçinde bulunduğumuz süreç kritik bir süreç. Yaptığım, samimi bir eylem, demokratik bir haktı. Sonuna kadar devam ettirmek konusunda kararlıydım. Hem zihinsel, hem bedensel olarak uzun saatler sürebilir diyerek tedbirli davrandım. AKP’nin kadın vekilleri tarafından saldırıya uğradım. Kollarım arkadan tutuldu ve çekiştirdiler.

İlknur İnceöz’ün getirmiş olduğu tornavida ile kelepçeyi açmayı denemesi, sonra mikrofonları bir arada tutan bağlantıları sökmesiyle bileklerim serbest kalmış oldu. Amaç hasıl olmuştur. Hep birlikte cumhuriyet ve Meclis’e kelepçe vuracak olan bu yasaya hayır demeliyiz."




Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi

Haberin Devamı