Gündem Melik Gökçek zirvesi

Melik Gökçek zirvesi

Paylaş
Melik Gökçek zirvesi

‘İstifası istenecek’ iddiası üzerine Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İran’a giderken randevu istedi. Erdoğan, İran dönüşü “İstifa konusunda ‘Benim şanım şerefim var’ dersen kusura bakma; AK Parti’nin şerefi herkesin üstünde” dedi. Ankara’ya gelince de Gökçek’i kabul etti. Kulisler “İstifa edecek” diye çalkalanırken iki saat süren zirve sonrası Gökçek “Müze projelerini sundum” dedi

AK Partili 6 belediye başkanının istifasının istendiği iddiasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu an böyle bir şey yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez” demişti. Erdoğan, İran dönüşü uçakta da şunları söyledi: “Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamın boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? AK Parti bir davadır.”


'PARTİNİN ŞEREFİ HERKESİN ÜSTÜNDE'


Erdoğan şöyle devam etti: “Ama dava olarak görmez, hesabi davranırsan; ‘Benim şanım, şerefim var’ dersen, kusura bakma; partinin şerefi herkesin şerefinin çok daha önündedir. Belediyelerde bu iş iki yollu olur. Partiden ihraç veya yetkiyi kötüye kullanmaktan. Biz bu yolları denemek istemiyoruz. Bazı şeyler önümüze geldikçe değerlendirme yapıyoruz.” Melik Gökçek, İran seyahati öncesi Erdoğan’dan randevu istemişti. Erdoğan, Beştepe’de dün akşam Gökçek’i kabul etti.


PROJELERİ GÖRÜŞMÜŞLER


20.40’ta başlayan görüşme 22.50’de bitti. İki iddia vardı: Gökçek ya istifa edecek. Ya da 2019 seçimlerine kadar görevde kalacak ama aday olmayacak. Ama Gökçek 23.25’te Twitter’a şu mesajı yazdı: Sayın Cumhurbaşkanı’na külliye karşısına yapılacak müze projesinin detaylarını verdim.” İstifası istendiği söylenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da dün Erdoğan’la görüştü.