Gündem Mevlüt Mert Altıntaş suikaste 214 No’lu odada hazırlandı

Mevlüt Mert Altıntaş suikaste 214 No’lu odada hazırlandı

Paylaş
Mevlüt Mert Altıntaş suikaste 214 No’lu odada hazırlandı

Rus elçiyi öldüren suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş 6 ay önce yaşadığı evi ve eşyalarını 3 polis memuruna devrettiği ortaya çıktı. Altıntaş'ın avukatlık yapan Serkan Ö.'yle Keçiören'de kaldığı belirlendi. Saldırıdan önce neden bir otele gidip kaldığı ise hala gizemini koruyoru

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın, izin dilekçesinde beyan ettiği ve Yenimahalle’de bulunan evi 6 ay önce 3 polise eşyalarıyla devrettiği ortaya çıktı.

EVİ RUS AJANLAR DA İNCELEYECEK!


Altıntaş’ın izin dilekçesinde verdiği adreste, 3 polis memurunun ikamet ettiği öğrenildi. Polis, Yenimahalle’nin Demetevler semtindeki evde inceleme yaptı. Evde bulunan polislerin ifadesine başvuruldu. İncelemenin ardından daire mühürlendi. Dairede Moskova’dan gelen heyetin de araştırma yapacağı öğrenildi.


İKÂMETGÂHI ALDIRMADI


Kirada oturan Altıntaş’ın ev sahibinin yakınları, Altıntaş’ın evden taşınmasına rağmen ikametgâhını aldırmadığını söyledi.

Ev sahibinin yakınları, “Altı ay önce evi, eşyalarla satarak 3 polise devredip gitmiş. Koltuk kanepe ne varsa satıyor. O zaten sürekli Diyarbakır’a gidiyordu. Burada her zaman kalmıyordu” diye konuştu.

Altıntaş’ın kaldığı dairede alt komşusu olan Enver Arıcı, üst katında polislerin oturduğunu, zaman zaman selamlaştıklarını, ama Altıntaş’ı hatırlamadığını söyledi.

Arıcı, binada genellikle polis ve subayların oturduğunu ifade etti. Altıntaş’ın Yenimahalle’den ayrıldıktan sonra Keçiören’e bağlı Kalaba Mahallesi’nde bir dairede oturduğu belirlendi.

EV ARKADAŞININ HUKUK BÜROSU MÜHÜRLENDİ!


Altıntaş’ın ev arkadaşının, aynı zamanda evin sahibi olan avukat Serkan Ö. olduğu kaydedildi. Komşuları Serkan Ö.’yü tanıdıklarını, ancak Altıntaş’ı hatırlamadıklarını belirtti. Gözaltına alınan Serdar Ö.’nün, Balgat’ta bulunan hukuk bürosunun ise savcılık kararıyla polis tarafından mühürlendiği öğrenildi.

NEDEN OTELDE KALDI?


Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırıyı gerçekleştirdiği günden bir gece evvel Kavaklıdere’de bulunan ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne 150 metre uzaklıktaki Best Otel’de 214 numaralı odada kaldığı ortaya çıktı.



Altıntaş’ın, olayın yaşandığı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin yakınında, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan otele küçük bir el çantasıyla geldiği öğrenildi. Otel görevlileri Altıntaş’ın, ‘aklı başında’ tavırlar sergilediğini söyledi.

Resepsiyon görevlilerine nüfus cüzdanını verip, oda ücretini ödedikten sonra giriş kaydını yaptıran Altıntaş, ertesi gün otelden ayrılıp kanlı eylemini gerçekleştirdi. (Habertürk)