ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Şehriyeli yoğurt çorbası malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 litre su
- 1 çay bardağı arpa ya da tel şehriye
- İsteğe bağlı olarak sarımsak
- Nane
- Tereyağı
ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI YAPILIŞI
Şehriyeli yoğurt çorbasının yapımında ilk olarak 1 yumurta çırpılır. Sonrasında bu yumurta 1 su bardağı yoğurt ile karıştırılır. Bu aşamada 2 çorba kaşığı un da eklenerek güzelce çırpılır. Bu süreçte çırpma teli veya mikser kullanılır.
Pişirme tenceresine 1 litre kadar su alınır. Suyun içine çırpılmış ve hazırlanmış yukarıdaki karışım eklenir. Kısık ateşte su ve karışım iyice özleşene kadar karıştırılarak pişirilir.
Bu aşamada su kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı arpa veya tel şehriyeyi de ekleyin. Şehriyeler pişene kadar çorbayı iyice kaynatmaya devam edin.
Çorbayı bu şekilde piştikten sonra servis için kaseye alın. Üzerine tereyağı ve naneyi ocakta pişirerek ekleyin. Bu aşamada nane ve tereyağı çorba sosunun içine biraz lezzet vermek için dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Hazırlanmış nane sosu çorbanın üzerine dökülerek gezdirilir. Şehriyeli yoğurt çorbası bu şekilde hazırlanır ve servis edilir.