Dünya Mısır'da camiye bombalı saldırı!

Mısır'da camiye bombalı saldırı!

Paylaş
Mısır'da camiye bombalı saldırı!

Mısır'ın Ariş kentindeki bir Sufi camiine cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 235 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı. Bir el-Abed'de bulunan camiye önce bombalı saldırı düzenlendiği, daha sonra da teröristlerin makineli tüfeklerle ateş açtığı belirtildi. Saldırının ardından ülkede 3 gün yas ilan edildi

Mısır'da Sina Yarımadası'nın bölgesel başkenti Ariş yakınlarındaki bir Sufi camiine cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 235 kişinin öldüğü 125 kişinin de yaralandığı belirtildi.


AP: DEAŞ'A BAĞLI BİR GRUP OLABİLİR


Amerikan haber ajansı Associated Press, saldırının sorumlusunun, bölgede faaliyet gösteren DEAŞ yanlısı bir grup olabileceğini kaydetti.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.


GÜVENLİK GÜÇLERİNİ DESTEKLEYEN CEMAATİN GİTTİĞİ BİR CAMİ


BBC'nin haberine göre, saldırıya uğrayan camiye, Sina'da güvenlik güçlerini destekleyen cemaat gidiyordu.

Mısır güvenlik güçleri Sina yarımadasının kuzeyinde son üç yıldır DEAŞ militanlarıyla çatışma halinde bulunuyor. DEAŞ 3 yıl içinde bu bölgedeki saldırılarında yüzlerce polis ve asker öldürdü.



Saldırılarını şimdiye kadar daha çok güvenlik güçlerine yönelten DEAŞ, aynı zamanda Mısırlı Hristiyanların kiliselerine ve hacılarına yönelik eylemlerle Sina'nın dışında da güçlenmeye çalışıyor.


GAZZE SINIRINA YAKIN BİR BÖLGEDE


İngiliz Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıklarının açıklamasına göre saldırganlar Gazze sınırına yakın Ariş kentinin batısındaki Bir el-Abed bölgesinde bulunan El Ravdah Camii'ne cuma namazı sırasında saldırdı.

BOMBADAN SONRA ATEŞ AÇTILAR


Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.


3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ


Kanlı saldırının ardından ülkede 3 gün yas ilan edildiği bildirildi.







Haberin Devamı