Nusret Gökçe, Park Hyatt'ı devraldı

Türkiye ve dünyada birçok restoran açan, saltbae hareketiyle ise fenomenleşen Nusret Gökçe, turizm alanına girdi. Nusret, İstanbul Maçka'daki Park Hyatt'ı devraldı

Nusret Gökçe, şimdi de turizm sektörüne adım attı. Doğuş Holding, İstanbul Maçka'daki Park Hyatt'ı Nusret Gökçe'nin şubat ayında 50 bin lira sermaye ile kurduğu Nusret Yatırım AŞ'ye devretti.

Rekabet Kurulu'nun açıklamasına şu ifadelere yer verildi: ''Doğuş Holding AŞ'nin kontrolünde bulunan Arena Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri AŞ aktifinde yer alan ve 'Park Hyatt' adı altında Hyatt International LLC tarafından işletilmekte olan gayrimenkul ve sair kısım ilavelerin ve Arena Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri AŞ'nin tüm paylarının Nusret Turizm Yatırım AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.''

Nusret Gökçe'nin turizm alanında yaptığı yatırımın yanı sıra önümüzdeki günlerde yeni bir hamburger zinciri de kuracağı biliniyor. 1 ay önce New York Post gazetesine konuşan Nusret Gökçe, kuracağı hamburger zincirinin adının, ünlü tuz serpme hareketinden ilhamla saltbae olacağını açıklamıştı.

Hürriyet'in haberine göre; Nusret Gökçe, bu hamburger zincirinin ilkini Los Angeles'da açacak. Zincirin ikinci halkası ise New York'ta açılacak.

2018'de 'Yılın Erkek Girişimcisi Ödülü'nü kazanan Nusr-Et Steakhouse Kurucusu Nusret Göçke, ödül alırken yaptığı konuşmada şunları söylemişti: ''2007'de 2 bin 100 lira maaş alırken, bugün Nusret'in cirosu 180 milyon dolar oldu. Bu ödülü ortaklarım ve ekibim adına alıyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Yakında Los Angeles ve LasVegas'ı açacağız. Nusr-Et artık benim markam değil Türkiye'nin markası.''

Öte yandan Nusret'in Fransız futbolcu Ribery için hazırladığı altınlı etlerin fiyatlarının 6 bin ila 9 bin TL arasında satıldığı ortaya çıktı.


Beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Nusret Gökçe, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlatmıştı:
"1994-1995 yaş 13, ilkokuldan mezun olduktan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı okul hayatımı bitirip kasap çırağı olarak işe başladım. Her gün 18-20 saat çalışıp babadan 1 TL istemedim, istesem de yoktu. 2009-2010'da sadece 12 masa 10 çalışan, sene 2017 12 restoran 1000 çalışan ve karşınızda bir dünya markası. Hepimizin markası, hepimizin başarısı."



