Gündem 'O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'

'O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'

Paylaş
'O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'ne ait kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10'u öğrenci, 1'i görevli, 1 de çocuk 12 kişi can verdi. Yurt yangınında hayatını kaybeden 5. sınıf öğrencisi Cennet Karataş'ın babası Mehmet Karataş "Burası tek yurttu. Eleştirme şansımız da, başka seçeneğimiz de yoktu" diyor

Adana Aladağ'da ortaokul ve lise öğrencilerinin kaldığı yurt yangınında hayatını kaybeden Cennet Karataş, 5. sınıf öğrencisiydi. Belediye işçisi babası Mehmet Karataş, Adana Adli Tıp Kurumu'nda kızının cenazesini almak için bekliyor. Kan örneği verdiler, kızının teşhis edilmesini başı önünde gözyaşları içinde bekliyor. 5 çocuğundan en büyüğü olan kızı için "Geleceğimdi benim. Sıcakkanlı, öyle güzel bir çocuktu ki, ömrüm boyunca unutamam" diyor, konuşurken boğazı düğümleniyor.


Adana'daki yurt yangınında ölen kızlar birbirine sarılı halde bulundu!


Aljazeera'den Umay Aktaş Salman'ın haberine göre; Aladağ'daki Sinanpaşa Ortaokulu'nda okuyan Cennet Karataş, bu yıl beşinci sınıfa başlamış ve ilk kez ailesinden ayrılarak yurda yerleşmişti. Ailesi Aladağ'a bir buçuk saat mesafede Kışlak Mahallesi'nde oturuyordu. Baba Karataş kızının 4. sınıfa kadar köyde okuduğunu anlatarak ortaokul için Aladağ'a gitmek zorunda kaldığını söylüyor. Kızının doktor olmak istediğini ve okumayı çok sevdiğini söyleyen Karataş şöyle konuşuyor:

“Köyde okul yoktu. Aladağ'da başladı. Tek yurttu burası. Eleştirme şansımız da yoktu ki. Başka seçeneğimiz yoktu. Mecburduk. Ücretsiz kalıyordu.”

ULAŞIM OLMADIĞI İÇİN AİLESİ GÖREMİYORDU



“Okul açıldığından bu yana üç kez görüşebildik. Hafta sonları da gelemiyordu, ulaşım sağlanamamıştı. Ben kendi imkânlarımla kızımı alıyordum. Belediye başkanına ‘Ücretsiz servis verin; çocuklarımız eve gelebilsin hafta sonları’ dedik. Daha bir şey yapmamışlardı. Onu da çok gördüler. En son geçen hafta TEOG tatili var diye almıştım kızımı, 4 gün kaldı yanımızda. Pazartesi sınavı vardı, döndü. Kızım okumak istiyordu. Hangi liseyi kazanırsa imkânlarımı zorlayıp yollayacaktım ileride. Durumumuz yok ama elimden geleni yapacaktım.”

‘Elektrik sayacı değişmiş’ söylentisi


Baba Karataş, yangın merdivenin kilitli olmasına da tepki gösteriyor. "Denetleyiciler kurumları iyi denetlesin, herkes işini iyi yapsın" diyor. Karataş, Aladağ'da elektrik sayacının o gün değiştirildiğinin konuşulduğunu söyleyerek, "Yangının iyi araştırılmasını istiyorum" diyor.
Karataş daha önce Aladağ'da bir devlet yurdu olduğunu ama onun binası yıkık olduğu için boşaltıldığını da söylüyor, "Orası hâlâ öyle boş. Yapmadılar. Bu yurttan başka yurt kalmadı. Biz de buna verdik" diyor.