PANCAR ÇORBASI TARİFİ
Pancar çorbası malzemeler
- 2 tane orta boy olacak şekilde kırmızı pancar
- 1 tane orta boy olacak şekilde patates
- 1 tane biraz iri havuç
- 1 tane orta boy olacak şekilde soğan
- 2 veya 3 diş sarımsak
- Ortalama olarak yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı normal su
- Tuz
PANCAR ÇORBASI YAPILIŞI
İlk yapılacak adım patates, pancar, soğan ve havuç malzemeleri ufak ufak doğranır.
Uzun süre bu sebzeleri pişirmek besin değerini düşüreceğinden düdüklü tencere kullanımı bu çorba için uygun görülmektedir.
Düdüklü tencereye zeytinyağı alınır ve biraz kızması beklenir.
İlk olarak kızan yağa soğan ve sarımsak koyulur.
Bu iki ürün biraz kavrulur.
Sonrasında ufak doğranan diğer sebzeler de ilave edilir ve 3 dakika kadar kavrulmaya devam edilir.
Bundan sonraki aşamada kavrulan sebzelerin üzerine et suyu normal su ve tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır.
Düdüklü kapağı açılmadan 10 dakika bu şekilde kalır ve ürünler suda kaynatılır.
Sonrasında düdüklü tencere açılır ve ürünler pürüzsüz olana kadar blender aletinden geçirilir.
Pancar çorbası kırmızı renkte olan hatta rengi itibariyle domates çorbasına benzeyen bir çorbadır. Sıcak servis edilmesi uygun görülmektedir.