Omega 3 zengini besinler: Balık ve deniz ürünleri
Balıklar ve Diğer Deniz Ürünleri
Omega 3 yağ asitleri vücuda alınması gereken çoklu doymamış yapıda bulunan temel yağlar arasındadır.
Bunlar vitamin F olarak da adlandırılır.
Omega 3 yağ asidi çeşitleri arasında en önemli olanları GLA (gamma linolenic asit), ALA (alfa linolenik asit), DHA (dokosahekssaenoik asit) ve EPA (eikosapentaenoik asit)'dır.
Balık yağında bulunan omega 3 yağ asidi çeşitleri dokosahekssaenoik asit (DHA) ve eikosapentaenoik asit (EPA)'tir.
Somun, uskumru, sardalye, ton balığı, alabalık gibi balıklarla istiridye, havyar ve karides gibi deniz ürünleri omega 3 bakımından zengin gıdalardandır.
Ayrıca deniz ürünleri, içerdikleri vitaminler, mineraller ve doymuş yağ sebebiyle, en besleyici gıdalar arasında da yer alıyorlar.