Siyaset Ömer Halisdemir'e çirkin iftira
Paylaş
Ömer Halisdemir'e çirkin iftira

FETÖ ve destekçileri, darbe girişimine karşı mücadele edenleri karalama kampanyasında, vatan kahramanı Ömer Halisdemir’i ByLock kullanıcısı gibi sundu

Türkiye, 2 yıl önce karşı karşıya kaldığı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyondan yaptığı çağrıyla sokaklara dökülerek, bedenlerini tanklara, mermilere, bombalara siper ederek bertaraf etmişti.

Haberin Devamı

Hainler, kalkışma sırasında Genelkurmay için çok kilit bir yer olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı işgal etmek için darbeci general Semih Terzi’yi görevlendirmişti. Ancak, o dönem Tümgeneral rütbesiyle Özel Kuvvetler Komutanı olan Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi nöbetçi olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’e, cuntacı General Semih Terzi’yi ’vur’ emrini vermişti.

Semih Terzi’yi alnından vurarak emri yerine getiren Halisdemir, darbeci askerler tarafından şehit edildi. Aksakallı ’emri veren’, Halisdemir ise ’emri yerine getiren’ kişi olarak darbe girişiminin seyrini değiştirmişti.

‘BYLOCK KULLANICISI OLARAK SUNDULAR’

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 2. Kolordu Komutanı olarak görevini sürdüren Korgeneral Zekai Aksakallı, darbe girişiminin ardından açılan davalarda müşteki ve tanık olarak verdiği ifadelerde, 15 Temmuz akşamı ve 16 Temmuz’da yaşananları detaylarıyla anlatmıştı. Aksakallı, açılan bir davada geçtiğimiz günlerde tanık olarak verdiği ifadede kahraman Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş için atılan iftiralarla ilgili de açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açılan davalarda, müşteki ve tanık olarak ifade veren 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, FETÖ ve gayri milli destekçilerinin, darbe girişimine karşı mücadele edenleri karalama kampanyasında, kendisi ile birlikte Ömer Halisdemir’i de hedef aldıklarını anlattı.

Aksakallı, şunları söyledi: “Ayrıca darbenin küresel baş aktörünün istihbarat servisinin kullanımında olan, sosyal medya kullanıcısı E.E., içerideki ve dışarıdaki FETÖ ve gayri milli olan destekçileri vasıtası ile darbe girişimine karşı mücadele edenlere yönelik yürüttüğü karalama kampanyasında; hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış vatan kahramanı şehit Ömer Halisdemir’i bile ByLock kullanıcısı olarak sundular.

Sadece birkaç özel kişinin bilebileceği şahsımın atamasını günler öncesinden sosyal medyada açıklaması çok düşündürücü değil mi?

Ayrıca, FETÖ’nün ve arkasındaki gücün çok değerli bulduğu şahsiyetleri aklamaya çalışan, Fuat Avni rolünü oynayan bu kişinin ve işbirlikçilerinin ortaya çıkarılması, FETÖ ve darbe girişimi ile ilgili birçok konuyu aydınlatacağına inanıyorum. Devletin ilgili birimleri konunun üzerinde durmalı.”

Haberin Devamı