Kış aylarının vazgeçilmezi olan kabak tatlısına yeni bir yorum getirdik ve içine şeker yerine pekmez kattık. Haşlamak yerine fırınladık... Hem lezzetli hem de çok sağlıklı bu tarifle, misafirlerinize geleneksel ama farklı bir kabak tatlısı sunacaksınız. İşte fırında pekmezli kabak tatlısı, tarifi, malzemeleri ve püf noktaları 5-6 dilim balkabağı1 bardak suYarım su bardağı pekmezServis ederken (arzuya göre)Kaymak, tahin veya fındık Derin ve ısıya dayanıklı fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Dilimlediğiniz kabakları birbirine değmeyecek şekilde dizin. Üzerine suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.Ardından kabakların diğer yüzeyini çevirin. 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.Pişen kabakların üzerine pekmez ilave edin.Tahin ve kaymakla veya fındık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.