Dünya Rakka operasyonu başladı

Rakka operasyonu başladı

Paylaş
Rakka operasyonu başladı

Suriye'de YPG'nin öncülüğünü yaptığı, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonunun başladığını duyurdu. SDG'nin sözcüsü, 'Fırat'ın Gazabı' isimli operasyon için ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan yeni silahlar aldıklarını söyledi

Suriye'de ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonunun başladığını duyurdu. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki SDG'nin sözcüsü, operasyon için ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan yeni silahlar aldıklarını, bunların içinde tanksavar füzeleri de olduğunu ifade etti.

Irak'ın Musul kentinde DEAŞ'a yönelik harekât sürerken, söz konusu terör örgütünün Suriye'deki kalesi Rakka'ya da operasyon başlatıldığı açıklandı.



Reuters'ın haberine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin öncülüğünü yaptığı SDG, Rakka'nın DEAŞ'tan alınması için dün gece başlatılan operasyona ABD'nin havadan destek vereceğini açıkladı.

30 BİN SDG'Lİ KATILACAK


Rakka'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Ayn İssa kasabasında basın toplantısı düzenleyen SDG komutanları, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki kalesi konumunda olan kente düzenlenen "Fırat'ın Gazabı" adlı operasyona sadece SDG mensuplarının katılacağını belirtti.

SDG sözcüsü Cihan Şeyh Ahmed, operasyona yaklaşık 30 bin SDG mensubunun katılacağını söyledi.

Basın toplantısında okunan açıklamada, "Rakka; Suriye Demokratik Güçleri bayrağı altındaki Arap, Kürt ve Türkmen gruplarca ve YPG'nin aktif katılımıyla, uluslararası koalisyonla koordinasyon içinde kurtarılacaktır" denildi.

SDG ayrıca, Rakka'daki sivilleri DEAŞ militanlarının bulunduğu yerlerden uzaklaşmaya çağırdı.

"ABD'DEN YENİ SİLAHLAR ALDIK"


SDG sözcüsü Talal Sello, AFP'ye yaptığı açıklamada, operasyonun iki aşamada ilerleyeceğini söyledi. Sello, "İlk aşama, Rakka'nın çevresinin kurtarılması. İkincisi ise kentin kontrolünün sağlanması" dedi.

Sello, SDG'nin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyondan yeni silahlar aldığını, bunların içinde tanksavar füzeleri de olduğunu ifade etti.

Sello ayrıca, “Türkiye’nin ya da Türkiye ile müttefik silahlı grupların operasyonda yer almayacağına dair uluslararası koalisyonla kesin olarak anlaştık” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı