Din sağlık demektir
Bilirsiniz ruh ile beden arasında çok sıkı ilişki vardır. İman ile ruhu beslediğimiz gibi, bedenimizi de düşünmeli ve hastalıklara karşı hazırlıklı olmalıyız.
Bilirsiniz ruh ile beden arasında çok sıkı ilişki vardır. İman ile ruhu beslediğimiz gibi, bedenimizi de düşünmeli ve hastalıklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Toplum içinde, fert olarak mümin olarak da kulluk görevlerimizi gereği ile yerine getirebilmemiz için sağlıklı olmanın önemi büyüktür. Kuran-ı Kerim’de, beğenilen, seçilen iyi insan için ahlakının sağlamlığı ile birlikte vücudunun sıhhatli ve kuvvetli olması istenir.
MÜSLÜMAN’IN GÖREVİDİR
Müslüman olarak vücudumuzu tehlikeye atacak şeylerden korumakla görevliyiz. Kuran-ı Kerim’de mealen şöyle buyrulur: “Kendi kendinizi elinizle tehlikeye atmayınız.” Vücudun sağlığı ilahi bir emanettir. Sağlığımıza dikkat etmezsek şüphesiz ahirette sorumlu olacağız, orada sorulacak sorulardan biri de verilen sağlığı nerede kullandığımızdır. Kul haklarına nasıl itina etmekle mükellef isek, vücudumuzun hatta azamızın haklarına da öylece titizlikle bağlanmamız gereklidir:
VÜCUDUN HAKKI VARDIR
Bir hadis-i şerifte: “Vücudunun sende hakkı vardır” buyrulmaktadır. Sevgili Peygamberimiz mübarek bir sözünde de şöyle buyuruyor: “Beş şeyden evvel beş şeyi ganimet bil, ölümden önce hayatını, hastalığından önce sıhhatini, meşguliyetinden evvel vaktini, ihtiyarlığından evvel gençliğini ve fakirliğinden evvel zenginliğini ganimet bil ve onlardan yararlanmaya çalış.”
BÜYÜ YAPTIRIP ŞİFA BULUNMAZ
Zamanımızda diğer ilimler gibi tıp da çok gelişmiştir. Birçok tehlikeli hastalıkların yeni ilaçları, aşıları ve tedavi usulleri bulunmuştur. Bunlar ilahi birer nimettir. Bunlar, varken büyülere, tılsımlara, iplik düğümlerine başvurmak Peygamberimizin tavsiyelerine, İslamın ruhuna ve teamülüne uymaz. Peygamberimizin bazı hastalara yaptığı dualar ve okunan Kuran-ı Kerim manen takviye eder, daralan gönüle şifa olur, ferah bulur. Bunun dışında Müslüman olarak hastanın iyi olması için türbeye, horoz ve hayvan kesmek, felçlinin yüzüne papuç vurmak, kötülükten korunmak için kurşun dökmek, tuzcu babadan, helvacı babadan şifa beklemek Müslüman’ın aklının ve kalbinin almayacağı işlerdir. Bunların hepsini biz yapıyoruz. En doğrusu, doğru bilgiyi öğrenelim ve dinin ne olduğunu bilelim. Aklımızı güçlendirelim. İnancımızı, yaptıklarımızı belgeleyelim.
Günün hadisi
Allah, dilediği kimseye rızkı genişletir, daraltır da. Onlar ise dünya hayatı ile ferahlanmaktadırlar. Oysa dünya hayatı, ahiret hayatının yanında bir yol azığından ibarettir! (Rad, 26)
Günün ayeti
Kul günah işlediğinde, kalbinde siyah nokta belirir. Tövbe ederse kalbi saydamlaşır, parlar. Etmeyip tekrar günaha dönerse bu leke çoğalır. Ve kalbi istila eder; İşte Yüce Allah’ın Kuran’da zikrettiği kalbin pas tutması budur.
SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ
Peygamber Efendimizin emaneti Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi nedeniyle ziyarete açıldı. Birçok ilde kutsal emaneti görmek isteyenler Sakal-ı Şerif’in gösterilmeye başlandığı camilere akın etti. DHA
- Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi dua okunur? Rebiülevvel ayında okunacak dualar nelerdir, anlamı ve faziletleri
- 16 Ağustos Cuma Hutbesi 2024! Bugünün Cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki Cuma Hutbesi konusu ve metni, 16 Ağustos Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı?
- Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?
- Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hicri yılbaşı ve 2024 Aşure günü hangi tarihte?
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları