Dini bilgilerSahur Saatleri 2 Nisan 2022! İlk oruç için saat kaçta sahur yapılacak? Diyanet il il sahur saatleri

Sahur Saatleri 2 Nisan 2022! İlk oruç için saat kaçta sahur yapılacak? Diyanet il il sahur saatleri

Paylaş
Sahur Saatleri 2 Nisan 2022! İlk oruç için saat kaçta sahur yapılacak? Diyanet il il sahur saatleri

Sahur saatleri bugünün en çok merak edilen konusu haline geldi. Çünkü 2022 yılının ilk orucu 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak. Bir yıllık aranın ardından Türkiye’nin bütün illerinde milyonlarca Müslüman bu gece sahur için sofralar kuracak. Peki, İlk oruç için saat kaçta sahur yapılacak? İşte, Diyanet tarafından hazırlanan 2 Nisan 2022 il il sahur vakitleri tablosu…

Sahur saatleri her ildeki vatandaşlar tarafından büyük önem taşıyor. Zira ilk oruç için yapılacak sahurun ardından imsak saatinde niyet ederek yeme içmeyi bırakmak gerekiyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 yılı Ramazan imsakiyesini yayınladı. İşte, 2 Nisan 2022 tarihi için il il sahur vakitleri…

Haberin Devamı

İLK ORUÇ İÇİN SAAT KAÇTA SAHUR YAPILACAK?

Sahur yapacak kişilerin aklında bulundurması gereken en önemli nokta, imsak saati ile birlikte yeme içmenin sona erecek olmasıdır. Bu nedenle kişilerin imsakiyelerde belirtilen imsak saatine göre sahur yemeklerini planlaması gerekmektedir.

Bu kapsamda, imsak saatinden yaklaşık 1 saat öncesinde sofraya oturulmalı, acele etmeden, dengeli bir şekilde beslenilmelidir. Sakin bir şekilde yenilen yemeğin ardından sıvı ve meyve tüketimi de ihmal edilmemelidir. Kişi kendi yemek alışkanlığına göre bu süreyi ayarlayabilir ama başta da belirttiğimiz gibi tüm yeme planı imsak saatine göre yapılmalıdır.

Sahur Saatleri 2 Nisan 2022 İlk oruç için saat kaçta sahur yapılacak Diyanet il il sahur saatleri

SAHUR SAATLERİ 2 NİSAN 2022!

  • İSTANBUL İÇİN İMSAK VAKTİ: 05:12
  • ANKARA İÇİN İMSAK VAKTİ: 04:59
  • İZMİR İÇİN İMSAK VAKTİ: 05:25
  • KONYA İÇİN İMSAK VAKTİ: 05:05
  • BURSA İÇİN İMSAK VAKTİ: 05:13

İL İL SAHUR SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Haberin Devamı

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, 105).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18). Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.