RamazanDuanın verdiği yaşama gücü

Duanın verdiği yaşama gücü

Paylaş
Duanın verdiği yaşama gücü

İnsan yaradılışı gereği güçsüzdür, acizdir. Zorlukları yenmek, içindeki üzüntüleri gidermek için derdini dökecek içten bir dost arar. İnsana Allah’tan daha yakın bir dost yoktur.

Kudretiyle ilmiyle her şeyi çevreleyen ve hayatımızı devam ettiren, gizli, aşikar her şeyimizi bilen, kendi öz nefsimizden bize daha yakın olan Yüce Allah’tan dilekte bulunmak, iç üzüntülerini rahman ve rahim olan Allah’a açmak, onun rahmet ve bağışlamasına sığınmak insana yaşama gücü verir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN DUA ETMELİ?

Allah’a dua etmenin belli bir yeri, şekli veya zamanı yoktur. Allah bize şah damarımızdan daha yakındır. Her aklımızdan geçeni, her düşündüğümüzü, bilinçaltımızı, her şeyimizi bilir ve görür. Bu nedenle her an, yolda yürürken, bir iş üzerindeyken, yemek yerken, otururken, ayaktayken Allah’a dua ile yönelebilir, O’ndan yardım isteyebiliriz. Allah dua eden kişinin tavrının nasıl olması gerektiğini ise Kur’an’da şöyle bildirmektedir: “Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin...” (Araf; 55) Asıl önemli olan, duanın, sadece Allah’a yönelerek edilmesi ve içten olmasıdır.

Allah kendisine seslenen herkesin çağrısını duyar ve karşılık verir. Ancak şunu unutmamak gerekir ki insanlar her zaman kendileri için hayırlı ve güzel olanı tespit edemeyebilir. Allah bizim bilmediklerimizi bildiği, her şeyi kontrolü altında tuttuğu için, bazen duaları kabul etmeyip, zamanı geldiğinde daha hayırlısını bize verebilir. Ayrıca insan aceleci yaratılmıştır ve bazen istediklerinin hemen gerçekleşmesi konusunda da aceleci davranır. Ancak Allah duaya vereceği karşılığı erteleyebilir. Her durumda insan sabretmelidir.

Haberin Devamı

Günün ayeti

Allah’a karşı gelmekten sakınan kimselere, “Rabbiniz ne indirdi?” denildiğinde, “Hayır indirdi” derler. Bu dünyada iyilik yapanlara bir iyilik vardır. Ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Allah’a karşı gelmekten sakınanların yurdu ne güzeldir. (Nahl, 30)

Günün hadisi

Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle ölümü temenni etmesin. Mutlaka bunu yapmak mecburiyetini hissederse, bari şöyle söylesin: “Rabbim, hakkımda hayat hayırlı ise yaşat, ölüm hayırlı ise Canımı al!

Temel İslam bilgisi

İmanın sözlük anlamı, herhangi bir şeye inanmak demektir. Dini terim olarak iman, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Allah tarafından getirdiği şeylerin doğru olduğuna kalp ile inanmak ve bu inancı dil ile söylemektir. Allah’ın varlığına ve birliğine, Hz. Muhammed’in Allah’ın peygamberi olduğuna kalbi ile inanan ve bu inancını dili ile söyleyen kimseye Müslüman denir.

Kelime-i Tevhid

Haberin Devamı

“La ilahe illallah, Muhammedün Rasulüllah.”

Anlamı: “Allah’tan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed Allah’ın elçisidir.”

Kelime-i şehadet

“Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Rasulüh.”

Anlamı: “Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur.Yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed Allah’ın kulu ve elçisidir.”