İftar vakti 11 Nisan Pazartesi! İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı bugün saat kaçta okunacak?
11 Nisan Pazartesi iftar vakti için araştırmalar akşam saatleri yaklaştıkça yoğunluk kazanıyor. Doğudan batıya ilerledikçe hem imsak hem de iftar vakitlerinde değişiklik görülürken, Trabzon’daki vatandaşlar Ankara’dan, Ankara’daki vatandaşlar İstanbul’dan önce iftar yapıyor. Peki, akşam ezanı bugün saat kaçta okunacak? İşte, İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir ve diğer tüm illerin iftar vakitleri…
11 Nisan Pazartesi iftar vakti için geri sayım başladı. Bugün ilk iftar 18.43’te Hakkari’de açılırken, son iftar ise Edirne’de 19.56’da açılacak. Peki, İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir iftar vakti ne zaman? İşte 11 Nisan Pazartesi tüm illerin akşam ezanı ve iftar vakitlerine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tablo…
11 NİSAN PAZARTESİ İFTAR VAKTİ
İSTANBUL İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:46
ANKARA İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:29
TRABZON İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:03
İZMİR İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:50
TÜM İLLERİN İFTAR VAKİTLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN
ORUCUN VE RAMAZAN AYININ FAZİLETİ
Mübarek Ramazan ayının İslam alimleri tarafından çok şerefli bir ay olduğu bildirilmiştir. Öyle ki, bu ayda yapılan, zikir, nafile namaz, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevapların, diğer aylarda yapılan farzlar gibi kıymetli olduğu belirtilir. Bu ayda yapılan bir farzın, diğer aylarda yapılan yetmiş farz gibi sevep alacağı kaydedilir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahlarının affolunduğu, cehennemden azat olduğu ve o oruçlunun sevabı kadar, ayrıca iftar verene de sevap verildiği belirtilirken, O oruçlunun sevabında hiç azalma olmadığı da ifade edilir.
Ramazan ayında, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.
Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü Teâlâ’nın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.
Kur’an-ı kerim, Ramazan’da indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.
İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.
Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır.
- Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi dua okunur? Rebiülevvel ayında okunacak dualar nelerdir, anlamı ve faziletleri
- 16 Ağustos Cuma Hutbesi 2024! Bugünün Cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki Cuma Hutbesi konusu ve metni, 16 Ağustos Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı?
- Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?
- Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hicri yılbaşı ve 2024 Aşure günü hangi tarihte?
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları