İftarda bunları yiyip içmeyin
Ramazan ayının sıcak Haziran aylarına denk gelmesi nedeniyle ramazanda susuzluk sorunu büyük bir sorun teşkil ediyor. Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel oruç tutarken susuzlukla baş edebilmek için sahurda neler tüketmemiz gerektiğini anlatıyor
Sahurda tüketilen besinler susamamak açısından büyük önem taşıyor. Susamamak için en iyi çözüm susatacak besinleri sahurda tüketmemek olduğunu belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, yağlı ve baharatlı yemeklerden sahurda mutlaka uzak durulması gerektiğini söylüyor.
Sahurda ne yenmez?
Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, konserve ürünler, turşu, salamura ürünler, çok tuzlu zeytin, baharat içeren yağlı yemekler, salçalı yemekler, kurutulmuş etler, pilav ve makarna gibi yiyecekleri sahurda tercih etmemenizi öneriyor. Şengel, bu tür yiyeceklerin geç acıkmayı sağladığını ama aynı zamanda daha erken susamamıza neden olduğunu belirtiyor.
"Meyve yiyin"
Sahurda hafif ve kahvaltı türü yiyecekleri tercih ederek hem daha geç acıkabilir hem de daha geç susayabileceğinizi söyleyen Şengel, sahurda tercih edeceğiniz meyveleri bol bol tüketerek de bu meyvelerde bulunan yüksek oranda su ve minerallerden yararlanabilir ve susuzluk sorunu yaşamadan oruç tutabileceğinizi söylüyor.
Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel özellikle ramazanda susuzlukla baş etmek ve oruç tutarken daha geç susamak için sahurda çay, kahve gibi içecekleri tercih etmemeniz gerektiğinin altını çiziyor.
- Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi dua okunur? Rebiülevvel ayında okunacak dualar nelerdir, anlamı ve faziletleri
- 16 Ağustos Cuma Hutbesi 2024! Bugünün Cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki Cuma Hutbesi konusu ve metni, 16 Ağustos Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı?
- Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?
- Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hicri yılbaşı ve 2024 Aşure günü hangi tarihte?
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları