Ramazan'da oruçlu değilken ilişkiye girilir mi? Ramazan ayında cinsellik nasıl olmalı?
Her yıl olduğu gibi bu yılın Ramazan ayında da akıl kurcalayan sorunlardan biri cinsellik. Ramazanda cinsellik günah mı? Yoksa diğer bedensel ihtiyaçlar gibi sadece oruçlu olunan süreçte mi yasak? Oruç açıldıktan sonra cinsel ilişki caiz midir? Peki, Ramazanda sağlıklı cinsellik mümkün mü? Bütün bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız detaylar "Ramazan ayında cinsellik nasıl olmalı? Ramazan'da oruçlu değilken ilişkiye girilir mi?" haberimizde.
En büyük merak konularında birisi aslında ramazanda cinselliktir. Ramazan ayında cinsellik nasıl olmalı merak ediyor ya da Ramazan'da oruçlu değilken ilişkiye girilir mi öğrenmek istiyorsanız "Ramazan ayında cinsellik nasıl olmalı? Ramazan'da oruçlu değilken ilişkiye girilir mi?" haberimize bir göz atın.
Ramazanda cinsellik günah mı?
Yani oruçlu kişilerin ramazanda cinsellik yaşamaları gün içinde yasaktır ve günahı orucu yemek yiyerek bozmaya eş değerdir. Kişi orucunu açtıktan sonra sahura kadar olan sürede cinsel ilişkiye yaşayabilir. Bu saatlerde cinsellik yasaklanmamıştır. Diğer bedensel ihtiyaç gibi cinsel ihtiyaçlar da iftardan sonra giderilebilir.
İftardan sonra cinsel ilişkiye giren kişi sahurdan önce mutlaka boy abdestini almış olmalıdır. Sabah namazını da kılması gerekir.
Oruç tutamayan ve tutmayan insanlar ise niyetli olmadıklarından dolayı gün içinde cinsel ilişkiye girebilirler. Su içmek, yemek yemek gibi ihtiyaçlarında ne kadar özgürlerse cinsellikte de onlara yasak yoktur. Ramazanda cinsellik onlara yasaklanmamıştır. Çünkü niyetli olmadıklarından niyet bozmuş olmazlar.
Ramazanda cinselliğin tamamen bırakılmasının sonuçları
Ramazanda cinsellikten tamamen kopmak, ilişkinin sıradanlaşmasına ve sıkıcılaşmasına yol açabiliyor. Cinselliğin getirdiği gevşemeden mahrum kalan kişilerde gerginlik arttığından ilişki de yıpranabiliyor.
Ramazanda sağlıklı cinsellik mümkün mü?
Ramazanda oruçlu kişi iftardan sonra istediği zaman cinsel ilişkiye girebilir. Ama iftarda ağır yiyecekler yenmiş olma ihtimalinden dolayı iftarın hemen üstüne cinsel ilişkiye girilmesi tavsiye edilmiyor.
İftardan sonra kan şekeri yükselen bireyde cinsel istek artıyor. Ama tok karnına girilen cinsel ilişkide performans düşüklüğü görülebiliyor. İftardan yaklaşık 2 saat sonra cinsel ilişkiye girmek tavsiye ediliyor.
Ramazan ayında, cinsel isteksizlik veya erken boşalma sıklığı artıyor. Bunun 2 nedeni olabiliyor. Biri Ramazanda cinsellik hakkında ikilemler, günaha girdiğini düşünmektir. Bu durum cinsellikten çekinmeye ve cinsel isteksizliğe yol açıyor. Diğer bir neden ise gün boyunca aç ve susuz kalan insan vücudunun girdiği fiziksel strestir. Bu stres cinsel isteksizliğe sebep olabildiği gibi ilişkiye girildiğinde erken boşalmaya neden olabiliyor.
- Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi dua okunur? Rebiülevvel ayında okunacak dualar nelerdir, anlamı ve faziletleri
- 16 Ağustos Cuma Hutbesi 2024! Bugünün Cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki Cuma Hutbesi konusu ve metni, 16 Ağustos Cuma hutbesinin konusu açıklandı mı?
- Ya Fettah ne demek? Ya Fettah anlama gelir? Ya Fettah ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?
- Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hicri yılbaşı ve 2024 Aşure günü hangi tarihte?
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları