SurelerAnkebut Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Ankebut Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Ankebut Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Ankebut Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
Ankebut Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Ankebut Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Ankebut suresi, sıklıkla araştırılan surelerin en başında yer alıyor. Ankebut suresi özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip sureler arasında. Bu bakımdan Ankebut suresi okunuşunu öğrenebilir ve tefsiri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Ankebut suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Ankebut suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamını detaylarıyla posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Ankebut suresi mushaf sırasına göre 29, iniş sırasına göre ise 85. sure olarak geçr. Ankebut suresi Mutaffifin suresinden önce, Rum suresinden sonra Mekke'de indiği bilinir.

ANKEBUT SURESİ TÜRKÇE VE ARAPÇA OKUNUŞU

Haberin Devamı

Bismillahirrahmanirrahim

Elif lam mim. E hasiben nasü ey yüt raku ey yekulü amenna ve hümla yüftenun. Ve lekad fetenn ellezıne min kablihim fele ya'lemennellahül lezıne sadeku ve le ya 'lemennel kazibın. Em hasibellezıne ya melunes seyyiati ey yes bikuna sae ma yah kümün. Men kane yercu lika ellahi fe inne ecelel lahi leat ve hüves semıul aliym. Vemen cahede fe in nema yücahidü li nefsih innellahe leğaniyyun anil alemıyn. Vellezıne amenu ve amilus salihatile nükeff iranne ahüm sey yiatihim vele necziy ennehum ahsenellezı kanu ya melun. Ve vas saynel insane bi vali deyhi husna vein cahedake li tüş rike bima leyse leke. Bihı ılmün fe la tütı huma ileyye merciuküm fe üneb biükum bi ma küntum tamelun. Vellezıne amenu ve ameilus salihati le nüd hılennehüm fis salihıyn. Ve minen nasimey yekülü amena billahi feiza uzi e fillahi ceale fitneten nasi. Keazzabillah velein cae nasrum mir rabbike le ye kulünne inna künna me aküm eveleysellahü bi a'leme bima fi suduril alemiyn.

Haberin Devamı

Vele ya'lemen nellahüllezıne amenü ve le ya'lemen nel münafikiyn. Ve kalellezıne keferü lillezıne amenuttebiu sebilene vel nahmil hatayaküm ve mahüm bi hamilıne min hatayahum min şeyinhüm le kazibun. Vele yahmilünne es kalehüm es kalem mea eskalihim ve leyüselune yevmel kıyameti amma kanu yefterun. Ve lekad erselna nuhan ila kavmıhi fe lbise fıhım elfe senetin illa hamsıne amafe ehazehümüt tufanu vehüm salimun. Fe enceyhanu ve ashabes sefıneti ve cealna ha ayetel lil alemin. Ve ibrahime iz kaleli kavmıhı büdüllahe vetekuh zalikum hayrul lekum inküntüm talemun. İnnema tabüdune min dunillahi evsanev ve tahlukune ifka innellezine tabüdune min dunillahi la yemlıkune lekum rizkan febtegu ındellahir rizka ve baduhu veşkuru leh ileyhi türceun.

ANKEBUT SURESİ TEFSİRİ, MEALİ, FAZİLETİ VE ANLAMI

Ankebut Suresin hakkında bahsedilen hadise göre Resulullah aleyhisselam, güneşin ve ay tutulmasının dört rukulu, dört secdeli iki rekat namazını kılar, bu namazların da ilk rekatlarında Ankebut ya da Rum suresini, ikinci rekatlarında ise Yasin suresini okurdu buyurmuştur. İnsanlar yalnızca can, mal kayıpları ya da savaş gibi sıkıntılar ile imtihan edilmezler. Dünya bir imtihan dünyasıdır ve insanlar önlerine çıkan her iyilik ve kötülük ile imtihan edilirler. Allah nezdinde iyilikleri seçen kimseler imtihanı kazanmış sayılır, kötülükleri seçenler ise kaybetmiş sayılır.

Haberin Devamı

Allah'a kavuşmayı bekleyen ve bunu arzu eden insanların iradelerine sahip çıkmaları ve bunun karşılığında da Allah'a yakın olmaları gerekir. Allah'ın verdiği sürenin sonu da ölüm ya da ölüm sonra olarak rivayet edilmiştir. Hayat geçicidir ve herkesin son olarak varacağı yer Allah'ın huzurudur. Allah'ın görevlerini başarı ile yerine getirenler bunu asıl olarak kendi iyilikleri için yaparlar. İnsanların iyilikleri ve iyi işleri onların iyi sonu için yapılmış olan davranışlardır. Bu nedenle insanlar kendi yaptıklarının iyi ya da kötü sonuçlarını görürler.