Şura Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Şura Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)
Şura Suresi, sıklıkla araştırılan surelerden biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da yüksek öneme sahip sureler arasındadır. Bu bakımdan Şura suresinin okunuşunu öğrenebilir ve tefsiri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Şura Suresi Okunuşu (Türkçe ve Arapça) Şura Suresi Tefsiri, Meali, Fazileti ve anlamını detaylarıyla derledik.
Şura suresi 53 ayetten oluşmuş bir suredir. Şura Suresi Mekke döneminde inmiştir.
ŞURA SURESİ OKUNUŞU (TÜRKÇE VE ARAPÇA)
Ha mim. Aynsın kaf. Kezalie yuhıy ileyke ve ilellezine min kablikel ahül azızül hakim. Lehu mafis semavati vema fil ard vehüvel aliyyül aziym. Tekadüs semavatü yetefet tarne min fevkıhinne vel melaiketü yüsebbihüne bi hamdi rabbihim ve yestağfirune limen fil ard ela innellahe hüvelğafurur rahiym. Vellezınet tehazu min dunihı evliya ellahü hafızün aleyhim vema ente aleyhim bi vekil. Ve kezalike evhayna ileyke kuranen arabiyyelli tünzira ummel kura ve men hav leha ve tünzira yevmel cem'ı la raybe fıl ferıkun fil cenneti ve ferıkun fisseiyr. Velev şaellahü le cealehüm ümmetev vahıdetev velakiy yüd hılü mey yeşaü fi rahmetih vez zalimune malehüm miv veliyyiv ve la nesir. Emit tehazu min dunihı evliya' fel lahü hüvel veliyyü ve hüve yuhyil mevtave hüve ala külli şey in kadir. Ve mahteleftüm fihi minşey'in fe hukmühu ilellah zalikü müllahü rabbı aleyhi tevekkeltü ve ileyhi ünib. Fatirus semavati velard ceale lekümmin enfüsiküm ezvacev veminel enami ezvaca yezraukum fih leyse kemislihı şeyve hüves semıul besir. Lehu mekalidüs semavati vel ard yebsütur riskali mey yeşaü veyakdir innehu bikülli şey in aliym. Şera leküm mined dınima vessa bihı nühav vellezı evhayna ileyke vema vessayna bihi ibrahıme ve musave ıysa en ekıymüd dıne ve la teteferraku fıh kebüra alelmüşrikıne mated uhüm ileyh allahu yectebı ileyhi mey yeşaü ve yehdi ileyhi mey yünib. Vema teferraku illa mim badima caehümül ılmü bağyem beynehüm ve lev la kelimetün sebkat mir rabbike ila ecelim müsemmel le kudiye beynehüm ve lev la kelimetün sebekat mir rabbike ilaecelim müsemmel le kudiye beynehüm ve innel lezıne urisülkitabe mim badihim lefi şekkim min hümürib. Feli zalike Fedu vestekım kema ümirt ve la tettebı' ehvaehüm ve kul amentü bima enzelellahü min kitab ve ümirtü li a'dile beyneküm allahü rabbüna ve rabbüküm lena amalüna ve leküm amalüküm lahuccete beynena ve beyneküm allahü yecmeubeynena ve ileyhilmesir. Vellezıne yühaccune fillahi mim ba'di mestücibe lehu huccetühüm dahıdatün inde rabbihim ve aleyhim ğadabuve lehüm azabün şedid. Allahüllezi enzelel kitabe bil hakkı velmizan vema yüdrıke lealles saate karib.
ŞURA SURESİ TEFSİRİ, MEALİ, FAZİLETİ VE ANLAMI
Şura suresi birçok faydası ile bilindiğinden sıkça Müslümanlar tarafından okunan bir suredir. Şura suresini okuyan kişilerin kötü kişilerden ve kötü olaylardan korunacakları rivayet edilir. Şura suresini okuyan kişilerin düşmanlarına ve kötü kişilere karşı galip olacakları da bildirilmiştir. Düşman tehlikesinden korunmak isteyen kişilerin günde 33 kez Şura suresini okumasının gerektiği kişilere bildirilmiştir. Surede vahyin insanlar için neden ve ne kadar önemli olduğu anlatılmaktadır. Müslümanların ibadet etmeleri gerektiği, iyi ve güzel huylu olmaları ve güzel ahlaklı olmaları gerektiği anlatılmıştır. Surede Hz. Muhammed'e (S.A.V) bildirilmiş olan vahiylerin önceki peygamberler ile aynı kaynağa sahip oldukları ve aynı kaynaklardan çıktıkları da Şura suresinde bahsedilen konulardandır. Şura Suresinin baş kısmındaki harfler ayrı ayrı okunduğu için huruf-ı mukattaa olarak da adlandırılmaktadır.
- Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi dua okunur? Rebiülevvel ayında okunacak dualar nelerdir, anlamı ve faziletleri
- Abese suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Abese suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı
- Adiyat suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Adiyat suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı
- Ettehiyyatü Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Ettehiyyatü Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)
- Fatır Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Fatır Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)