Dünya Reina'daki saldırıda ölen Lübnanlı Elias Wardini'nin ailesi acı haberle yıkıldı

Reina'daki saldırıda ölen Lübnanlı Elias Wardini'nin ailesi acı haberle yıkıldı

Paylaş
Reina'daki saldırıda ölen Lübnanlı Elias Wardini'nin ailesi acı haberle yıkıldı

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Planlamadan Sorumlu Devlet Bakanı Mişel Firavn, İstanbul Ortaköy Reina'daki terör saldırısında Lübnan vatandaşı Elias Wardini'nin öldüğünü ailesine haber verdi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, aralarında milletvekili Estefan Doveyhi'nin kızı Büşra Düveyhi ile Francois Esmar, Nidal Bişravi, Melisa Papalordo'un yaralandığı da kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in İstanbul'daki Lübnan Başkonsolosluğunu arayarak saldırıda yaralanan vatandaşlarının durumu hakkında bilgi aldığı, yaralıların durumunu takip etmek üzere İstanbul'a bir heyet gönderileceğini, ayrıca hükümetin, Türk yetkililerden hayatını kaybedenlerin isim ve uyruklarının açıklamasını beklediklerini belirttiği aktarıldı.


ACI HABERLE YIKILDILAR


Bakanlık, bir önceki açıklamasında birkaç vatandaşının yaralandığını açıklamıştı. Yerel basın ise bazı yakınlarını kaynak göstererek, bir Lübnanlıdan henüz haber alınamadığı bilgisini paylaştı.

AP haber ajansı ise Reina'daki saldırıda yaşamını yitiren Elias Wardini'nin Beyrut'taki ailesiyle konuştu. Wardini'nin kız kardeşleri gözyaşları döktü. Wardini'nin kardeşi Charbel ise 26 yaşındaki ağabeyini terörismin öldürdüğünü söyledi.


İSTANBUL'DA SON DAKİKA: Reina'da silahlı saldırı: 39 ölü



Reina'daki saldırıda ölen yabancıların kimlikleri belli oldu

Haberin Devamı