Gündem Rus Büyükelçi Andrey Karlov için Ankara'da tören düzenlendi

Rus Büyükelçi Andrey Karlov için Ankara'da tören düzenlendi

Paylaş
Rus Büyükelçi Andrey Karlov için Ankara'da tören düzenlendi

Suikast sonucu hayatını kaybeden Rus Büyükelçi Andrey Karlov için tören düzenlendi

Dün akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde suikaste uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için Ankara Esenboğa Havalimanı'nda tören düzenlendi.

RUSYA'DAN 18 KİŞİLİK EKİP GELMİŞTİ


Rusya, suikastin incelenmesi için 18 kişilik özel bir ekibi görevlendirmişti. 18 kişilik ekip Adli Tıp ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yaptığı incelemelerin ardından Karlov için düzenlenen törene katıldı.

EŞİ CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Cenaze törenine Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlov ve oğlu da katıldı. Rus Büyükelçi'nin eşi Marina Karlov eşinin tabutunu gördükten sonra gözyaşlarını tutamadı.

BAKAN SOYLU VE TUĞRUL TÜRKEŞ DE TÖRENE KATILDI


Törene, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de törene katılanlar arasındaydı. Törende en üst kademe dışişleri bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

KARLOV'UN NAAŞI ASKERİ KITA EŞLİĞİNDE UÇAĞA TAŞINDI



Karlov'un ailesi ve büyükelçilik yetkililerin de katıldığı tören saygı duruşuyla başladı. Hükümet adına konuşmaların yapılmasının ardından, Karlov'un naaşı askeri kıta eşliğinde uçağa taşındı. Büyükelçi Karlov'un naaşıyla birlikte ailesi de Rusya'ya gidecek.