Gündem Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisi saldırıdan önce dürüm yemiş

Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisi saldırıdan önce dürüm yemiş

Paylaş
Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisi saldırıdan önce dürüm yemiş

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı bir fotoğraf sergisi açılışında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın ise saldırıyı gerçekleştirmeden önce öğle saatlerinde saldırının gerçekleştiği yere 20 metre uzaklıktaki bir lokantada yemek yediği iddia ediliyor

İddiada bulunan lokanta çalışanı ise yaşadıklarını şöyle aktardı: “Saat 2-3 gibi geldi buraya, ‘ben aç değilim ama yemek yemek istiyorum’ dedi. Takım elbiseliydi, çok düzgün bir beyefendiye benziyordu biz de şüphelenmedik. Geldi buraya oturdu, ne istediğini sorduk, dürüm istedi. Biz de dürüm yaptık verdik. 'Ne işle meşgulsünüz?' dedik ‘Ben buraları hiç bilmiyorum ama bir alkol içmek istiyorum’ dedi. Ben de burada barlar olduğunu söyledim, ‘Yok barlarda olmaz’ dedi. Yemeğini yedi bizle biraz sohbet etti ondan sonra kalktı gitti.”

"ÇOK DÜZGÜN BİR BEYEFENDİYE BENZİYORDU"


Saldırganın yarım saat kadar orada bulunduğunu iddia eden lokanta çalışanı, görüntülerdeki kişiye çok benzediğini ancak lokantayı yeni açtıkları için güvenlik kamerasının faaliyete girmediğini belirtti. Hiç şüphelenmediklerini, çok düzgün birine benzediğini belirten lokanta çalışanı, “Türkçe’si düzgündü, ‘Ben dört ay İstanbul’da kalıyorum, dört ay da burada kalıyorum’ dedi” ifadesini kullandı.

"BUNDA BİR İŞ VAR AMA ÇÖZEMEDİM"

Şüphelendiklerini söyleyen lokanta çalışanı, “Ustam zaten ‘bunda bir iş var ama ne çözemedim’ dedi” şeklinde konuştu.