Gündem Rusya'dan gelen 18 kişilik ekip suikastin yaşandığı yerde inceleme yaptı

Rusya'dan gelen 18 kişilik ekip suikastin yaşandığı yerde inceleme yaptı

Paylaş
Rusya'dan gelen 18 kişilik ekip suikastin yaşandığı yerde inceleme yaptı

Dün akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde suikaste uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümüne ilişkin Rusya'dan gönderilen 18 kişilik özel ekip önce Adli Tıp'a ardından da saldırının yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev yapacak Rus heyeti, olay yerine geldi.

MÜHÜR SÖKÜLDÜ, ÖZEL EKİP SUİKASTİN YAŞANDIĞI YERE GİRDİ


Karlov’un öldürüldüğü Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki olay sonrası vurulan mühür söküldü. Rus uzman ekip burada bulunan Cumhuriyet Savcısı ve Türk olay yeri inceleme ekibinden bilgiler alarak, olay yerinde geniş çaplı bir incelemede bulundular.

18 KİŞİLİK RUS ÖZEL RUS EKİBİ İLK OLARAK ADLİ TIP'A GİTTİ


Ankara'da dün akşam saatlerinde suikast sonucu öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un cenazesi Güven Hastanesi'nden alınıp Adli Tıp'a kaldırılmıştı. Moskova yönetimi, Rus Büyükelçi'nin geri götürülmesi ve otopsi işlmeleri için 18 kişilik özel bir ekip gönderdi. Aralarında adli tıp uzmanlarının da bulunduğu heyet, Ankara'da Adli Tıp'a gitmişti. Aralarında savcı, kriminal uzmanları, psikologlar ve olay yeri inceleme uzmanı olan 18 kişilik ekip, Türkiye'den otopsiye giren ekiple bir toplantı yaptı ve otopsiye girdi.

RUSYA ÖZEL OLARAK GÖNDERDİ


Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı suikastte dün hayatını kaybetmişti. Saldırgan çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş da çatışmada öldürülmüştü. Saldırının ardından 7 kişi gözaltına alındı. Rusya'dan 18 kişik heyet soruşturmayı yürütmek için bugün Türkiye'ye gelmişti.