Alzheimer'a erken teşhis
Uzmanlar Alzheimer'ı 10 yıl önceden tespit edebilecek bir test geliştirmeye çalışıyor
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Kings College’de yapılan araştırmaya göre; Alzheimer belirtileri başlamadan 10 yıl önce kanda ‘clusterin’ adlı bir protein oluşuyor. Bu protein düzeyinin yüksek olması ise Alzheimer riskini arttırıyor.
Bu bulgudan yola çıkan uzmanlar Alzheimer’ı 10 yıl önceden tespit edebilecek bir test geliştirmeye çalışıyor. Uzmanlar testin 5 yıl içerisinde hazır olacağını söyleyerek bu buluş sayesinde Alzheimer tedavisinde ciddi adımlar atılacağını belirtiyor.
Fındık, fıstık iyi geliyor
Öte taraftan İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma ise fındık, fıstık ve zeytinin Alzheimer’ı engellediğini ortaya çıkardı. Araştırma için 80 yaşın üzerindeki 232 kişinin beslenme alışkanlıkları incelendi. Fındık, fıstık ve zeytin gibi besinleri daha fazla tüketenlerin Alzheimer’a yakalanma riskinin daha düşük olduğunu belirlendi.
- Göz kuruluğu ve şaşılık riskini artırıyor! Ekran izleme süresine dikkat
- Havadaki partikül madde kirliliğine dikkat! Kliniklere başvuru sayısı her geçen artıyor
- Cinselliği bitiren 5 hareket! Bu hareketleri sakın yapmayın
- Uyku kalitesi beynin yaşlanması beynin yaşlanma hızını etkiliyor
- Obeziteyle mücadele için farkındalık eğitimi!