Beden SağlığıAğustos ayı hacamat günleri nelerdir? 2024 Hacamat tarihleri, altın günler ne zaman?

Ağustos ayı hacamat günleri nelerdir? 2024 Hacamat tarihleri, altın günler ne zaman?

Paylaş
Ağustos ayı hacamat günleri nelerdir? 2024 Hacamat tarihleri, altın günler ne zaman?

Geleneksel tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan peygamber sünneti pek çok kişinin dikkatini çekiyor! Altın günlerinde yapılması gereken alternatif tıp uygulaması, vücuttaki kötü kanın atılmasını sağlıyor. Bir kez yaptıranın bir daha vazgeçemediği hacamatın altın günlerini kaçırmamak ise büyük önem taşıyor! İşte 2024 ağustos ayı hacamat günleri…

Altın günleriyle öne çıkan hacamat, geleneksel şifa kaynağı olarak biliniyor. Peygamber sünneti olarak günümüze kadar gelen bu şifa kaynağının insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor! Hacamatın faydaları arasında ilk sırada vücuttaki kötü kanıt atması, ağrıyı azaltması, iltihabı gidermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi yer alıyor! Peki, oldukça fazla ilgi gören hacamat ne zaman yapılır? İşte 2024 ağustos hacamat günleri…

Haberin Devamı

Ağustos ayı hacamat günleri nelerdir 2024 Hacamat tarihleri, altın günler ne zaman
 

 

AĞUSTOS AYI HACAMAT GÜNLERİ NA ZAMAN?

  • 1 AĞUSTOS 2024
  • 3 AĞUSTOS 2024
  • 5 AĞUSTOS 2024
  • 7 AĞUSTOS 2024
  • 9 AĞUSTOS 2024
  • 28 AĞUSTOS 2024

 

Ağustos ayı hacamat günleri ne zaman sorusuna bu şekilde yanıt veriliyor. Hacamat yaptırmak isteyenlerin altın günlere dikkat etmeleri ve peygamber sünnetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekiyor.

Ağustos ayı hacamat günleri nelerdir 2024 Hacamat tarihleri, altın günler ne zaman
 

HACAMAT YAPTIRIRKEN OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

 

"Ya rabbi niyet eyledim. Senin rızan için; Adem aleyhisselamdan bu yana gelip geçen peygamberlerin, 4 büyük halifenin, iki cihan güneşinin hürmetine ruhumdaki, zihnimdeki ve bedenimdeki bütün hastalıklara şifa ver." diyerek dua edilebiliyor. Hacamat duasını edenlerin kısa sürede şifa bulduklarına inanılıyor. Hacamat yaptırılırken okunması gereken dua, sure ve ismi şerifler şu şekilde sıralanıyor:

11 adet salavat

Haberin Devamı

(Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed)

7 adet Ayet-el kürsi

(Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.)

 

7 adet Fatiha

(Elhamdulillâhi rabbil'alemin, Errahmânir'rahim, Mâliki yevmiddin, İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în, İhdinessirâtal mustakîm, Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.)

 

3 adet Felak

(Gul e’ûzu bi-Rabbi’l-felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğasigın izâ vegab. Ve min şerri’n-neffâsâti fi’l-ugad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.)

 

3 adet Nas

(Bismillâhirrahmânirrahim ḵul eùżû bi rabbin nâs, melikin nâs, ilâhin nâs, min şerril vesvâsil ẖannâs, elleżi yûvesvisû fi s̱udûrin nâs, minel cinneti ven nâs.)

 

3 adet İhlas

(Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.)

 

313 adet Ya Şafi

(Ya Şâfi)
Hacamat takvimi 2024’e bakarak hangi tarihlerin altın gün olduğunu öğrenmek mümkün. Bu tarihlere ve hacamat noktalarına dikkat ederek maksimum verim alınabiliyor.