Ateşi düşürmek için bez koyanlar dikkat! Birçok kişi aynı yöntemi kullanıyor fakat ateşi düşürmenin yolu çok başka
Ateş yükselmeye başlayınca birçok kişi genellikle alnına ve koltuk altlarına soğul bez koyarak ateş düşürmeye çalışır ya da soğul duşun altına girer. Uzmanlar ise bu çözümün yanlış olduğunun altını çiziyor. Asıl ateş düşürme yöntemi uzmanlar tarafından açıklandı.
ILIK ISLAK BEZ KOYUN
Islak bez uygulaması sırasında kullanılacak su ılık olmalı. Ilık su ile ıslatılmış pamuk veya temiz bez parçaları ile alın bölgesi, boynun iki yanı, kasıklar, dirseklerin iç yüzleri ve koltuk altları silinebilir.
SOĞUK DUŞ ALMAYIN
Ateşi düşürmeye yönelik başvurulan bazı yöntemler durumun daha da kötüleşmesine neden olabiliyor. Yüksek ateş durumunda sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesi soğuk su ile duş almak veya çocukları soğuk su ile yıkamaktır. Soğuk su ile duş alınması veya buz ile kompres uygulanması damarların daralmasına, buna bağlı olarak sıcaklığın dışarı çıkamamasına neden olabilir. Bu yöntem pek önerilmez.
AŞIRI İLAÇ KULLANMAYIN
Yüksek ateşi düşürmek için yapılan yanlışlardan biri de aşırı ilaç kullanımı. Ateş, bağışıklık sisteminin doğal bir tepkisi olduğundan doktor kontrolünde olmayan ilaç kullanımı semptomların şiddetlenmesine neden olabiliyor.
ILIK DUŞ ALIN
İnce ve terletmeyen giysiler tercih etmek, ılık duş almak, soğuk kompres uygulamak da yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olabilir. Ilık duş rahatlamanız ve ateşten kurtulmanız için süreci hızlandırabilir.
BOL SIVI TÜKETİN
Yüksek ateşte vücut, sıcaklığı dengeleyebilmek için normalde olduğundan daha fazla sıvı kullanabilir, kullanılan sıvı yerine konulmazsa dehidrasyon riski ortaya çıkabilir. Bu sebeple yüksek ateş durumunda uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri de, başta su olmak üzere sıvı alımını artırmaktır. Evde hazırlanan doğal meyve suları, mineralli içecekler de dehidrasyon riskini önlemeye yardımcı olabilir.
- Diyabeti olanlarda göz muayenesi şart!
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?